Monday, January 17, 2022

Litterär analysuppsats en ros för emily

Litterär analysuppsats en ros för emily



Den håller i piskan och tyglarna och dikterar därför hästens handlingar. Färgen litteraturanalys essä en ros för emily symboliserar sorg och ångest medan färgen svart symboliserar död och […]. Faulkner studeras hundra år efter sin litterära debut. I läsningen A Rose for Emily, av William Faulkner, uttrycker en berättelse om en ensam kvinna som har lidit av att ha fastnat i sina äldre sätt att leva. Den berör ett mörkare tema och den möjliga psykologiska störningen som huvudpersonen, Miss Emily har, vilket är oförmågan att släppa det hon en gång visste och anpassa sig till de nya förändringar som hennes stad tar del av.





Citera denna sida



I läsningen A Rose for Emily, av William Faulkner, uttrycker en berättelse om en ensam kvinna som har lidit av att ha fastnat i sina äldre sätt att leva. Under de bästa åren av hennes liv var hemmet och gatan där hon bodde mycket framträdande men anses nu vara ett ögonsår i samhället. En en gång lyxig byggnad med ett vackert vitt färgskikt och balkonger i plantagestil, nu satt täckt av damm och korrosion. Under kollapsen av det en gång idoliserade hushållet började samhället prata sinsemellan om hur de sympatiserade för henne. Med tiden träffar fröken Emily en ung man från norr som övervakade byggandet av trottoarerna på hennes väg.


Vill du få en originaluppsats om detta ämne? Hans namn var Homer Barron. I grannskapets ögon ansågs han vara en ungkarl. Detta gav samhället mer att tycka synd om Emily eftersom det nyfunna paret började ses offentligt tillsammans på buggyturer. Med tiden ses de två tillsammans mindre och mindre, och städernas folk blir oroliga när hon plötsligt köpte dödlig arsenik från den lokala apoteket. Inte alltför länge efter detta ser ingen den yngre ungkarlen Homer någonsin igen. Det de upptäcker på den intilliggande kudden är irriterande litterär analysuppsats en ros för emily de hittar gråa hårstrån. Berättelsen A Rose for Emily berättar en klassisk härledning av hur människors sydliga egenskaper är envisa och så småningom kommer att dö gamla eller ensamma av trycket att inte anpassa sig till förändringar.


Författaren gjorde det klart att fröken Emily var rädd för att tänka själv och göra anpassningar med tidens förändring. Det första och mest uppenbara exemplet på detta var när Faulkner beskrev förfallet i det en gång så vackra hemmet. Faulkner skriver, Det var ett stort, fyrkantigt ramhus som en gång varit vitt, dekorerat med kupoler och spiror. Hennes hems förfall representerade tiden som har gått genom samhället och henne litterär analysuppsats en ros för emily att anpassa sig till kulturella förändringar, litterär analysuppsats en ros för emily. Även om fröken Emily och hennes far, medan de var yngre, var mycket respekterade i samhället; bakom stängda dörrar mötte hon förtryck större delen av sitt liv. Förtrycket som hon utsattes för från sin far bidrog i hög grad till hennes onaturliga anda och attityd.


Hon hade kommit från en en gång väl respekterad kropp, eftersom hennes far påstås ha gett en stor summa pengar till samhället; som befriade henne från framtida skatter, men nu såg samhället besviket på henne. Detta ses när Faulkner skriver: Vid liv hade fröken Emily varit en tradition, en plikt och en omsorg; en sorts ärftlig skyldighet för staden Faulkner 3. Allteftersom tiden gick och fröken Emily aldrig behövde betala sina skatter, med snålhet från överste Sartoris, beslutade de nya invånarna på regeringskansliet att det var dags för henne att börja en ny tradition att betala. Detta representerade den tillväxt med tiden som resten av det södra samhället visade, men eftersom fröken Emily var förlorad i sin gamla tradition vägrade hon fortfarande att betala litterär analysuppsats en ros för emily ankomsten av de nyare regeringstjänstemännen.


Denna situation blev senare en förlorad sak och de gav upp hoppet om att någonsin få några medel. Detta var ett perfekt exempel på hur hon var fast besluten att behålla sin gamla tradition. Förtrycket som hon utsattes för från sin far som barn började dyka upp i hans död. Det enda som Miss Emily verkligen hade i sitt liv var hennes pappa. De många förnekelserna av hans bortgång öppnade samhällets ögon och lät alla veta att hon led av att släppa saker. Faulkner skriver, Hon berättade för dem att hennes far inte var död. Det gjorde hon i tre dagar, och ministrarna kallade på henne, litterär analysuppsats en ros för emily, och läkarna försökte övertala henne att låta dem göra sig av kroppen Faulkner Faulkner fortsätter, Hon skulle behöva hålla fast vid det som hade rånat hennes Faulkner. Efter att hennes far gick bort sågs hon inte på ett tag på grund av sjukdom.


En gång den unge mannen Litterär analysuppsats en ros för emily Barron dök upp i stan, trottoaren sågs med fröken Emily som åkte vagn genom stan. En gnista av hopp verkade ha kommit tillbaka till henne. Hon ville inget annat än någon att göra anspråk på som sin egen igen, men när trottoarkonstruktionen var klar tog hon saken i egna händer för att hävda den unge mannen som sin egen genom att förgifta honom med arsenik vid hans återkomst. Och det var det sista vi såg av Homer Barron Faulkner I det här stycket skildrade William Faulkner flera felaktiga egenskaper hos det lilla samhälle där Miss Emily bodde, men mitt primära fokus i denna litterära analys var huvudpersonen själv, litterär analysuppsats en ros för emily.


Hennes outtagliga sydliga egenskaper, från en förtryckt barndom, gör att hon har en plats på första raden till förfallet av hennes sociala status som avundsvärt fick henne att ta livet av sin kärlek. Med tiden kommer förändringar och det är en mänsklig instinkt att skydda de saker vi värdesätter högst, men bara för att något är perfekt i våra ögon betyder det inte att det inte kan förbättras. Övergripande, litteraturanalys essä en ros för emily, Jag tror på budskapet som William Faulkner försökte förmedla till läsaren. Bara för att något är perfekt i våra ögon betyder det inte att det inte går att förbättra. En ros för Emily Litterär analys. com, 15 apr, Öppnad 7 januari, comApr Beställ papper som detta. Gillade du det här exemplet? Skriv dina krav och få professionell hjälp. Deadline: 10 dagar kvar.


Antal sidor. E-post Ogiltig e-post. En professionell skribent kommer att göra ett tydligt, felfritt papper åt dig! Fastnade på idéer? Kämpar med ett koncept? Få hjälp med ditt uppdrag. Lämna din e-post så skickar vi ett prov till dig. E-post Skicka mig provet. Kontrollera din inkorg. Intresserad av detta ämne? Professionella experter kan hjälpa till. Be experten om hjälp. Ange var du ska skicka provet. Hittade inte papperet du letade efter? Vilket ämne som helst. Betala om du är nöjd.





annonsanalysuppsats



Så hon isolerar sig ännu mer […]. Emily Grierson bodde i sin södra stad som den rikaste kvinnan. I ensamhet levde hon ensam före sin död. Som ung kvinna ansågs hon vara för bra nog för någon av de män som tyckte om henne enligt hennes döde far. Senare i sitt liv fann Emily sann kärlek med Homer Barron, en […]. Idag planeras det dagligen genus-avslöjandefester för blivande föräldrar, där sonografen skriver ner fostrets kön på ett papper och lägger i ett kuvert, och föräldrarna kommer i sin tur att lämna över kuvertet till någon och placera dem som ansvariga. att komma på ett kreativt sätt att […].


I den här uppsatsen kommer jag att prata om ett par av de berättelser som vi har läst tillsammans i klassen. Jag valde dessa berättelser för att jag kände att de båda har […]. Du kommer ut ur grottan idag. Det nära tänkesättet de hade kom […]. Den sofistikerade handlingen och handlingslinjen gör novellen till en viktig text att studera av litteraturkritikerstudenterna och göra sin egen forskningsuppsats om A Rose for Emily. Bland de mest populära ämnena som denna text framkallar är karaktärsanalysen, som inte bara berör huvudkaraktärerna utan även berättaren. Faulkner studeras hundra år efter sin litterära debut. Den bästa delen? Vet inte var jag ska börja? Ge mig dina papperskrav så kopplar jag dig till en akademisk expert. Plagiatkontroll Gör kontrollen. Skrivhjälp Be om hjälp.


Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. En ros för Emily Symbolism Daily, en genomsnittlig person stöter på en mängd symboler varje dag. En ros för Emily Setting Emily är hennes hus. Mental illness in a Rose för Emily Varför skulle någon vilja ligga med en död person? Sammanfattning av de viktigaste skönlitterära böckerna Emily Grierson bodde i sin södra stad som den rikaste kvinnan. Könsroller och sexism i sydgotisk litteratur Idag planeras genusavslöjandefester för blivande föräldrar dagligen, där sonografen skriver ner fostrets kön på ett papper och lägger i ett kuvert, och föräldrarna kommer i sin tur att lämna ut kuvertet. över till någon och placera dem som ansvariga för att komma på ett kreativt sätt att […]. Relaterade ämnen Ensamhet En julsång.


hur det fungerar. Berätta för oss dina krav Ange ditt ämne, deadline, antal sidor och andra krav. Välj din perfekta skribent Chatta med professionella skribenter för att välja den pappersskribent som passar dig bäst. Få ditt papper och betala Betala endast författaren för en färdig, plagiatfri uppsats som uppfyller alla dina krav. Den utspelar sig i en era efter inbördeskriget. Den berör ett mörkare tema och den möjliga psykologiska störningen som huvudpersonen, Miss Emily har, vilket är oförmågan att släppa det hon en gång visste och anpassa sig till de nya förändringar som hennes stad tar del av.


Således framhävd i en Rose for Emily litterär analys. Tidsperioden som berättelsen utspelar sig är efter inbördeskriget. Lagar om svarta koder antogs av sydstaterna under året och efter det amerikanska inbördeskriget i ett försök att lagligt begränsa afroamerikanernas frihetsrättigheter för att kunna kontrollera dem och använda dem för fysiskt arbete. Hur det fungerar. Denna mening låter läsaren anta att fröken Emily ansågs vara någon typ av aristokrat, en överklassdam. För kvinnorna var hon en hemlighetsfull och ovanlig kvinna på grund av sin isolering. Miss Emily var den sista generationen av en vit, rik och privilegierad familj som möjligen förstördes av kriget.


Hennes hus kan möjligen symbolisera hennes vägran att acceptera förändring och gå vidare. Miss Emily var kanske inte redo för förändring och hon försökte hålla fast vid sitt förflutna så mycket som möjligt. Att ha en känsla av förtrogenhet på en plats hon inte längre kände igen. Ett annat landskap är det inre av hennes hushåll, som ingen utom en gammal man-tjänare, trädgårdsmästare och kock hade sett på tio år Faulkner. Alla dessa anger hur envist fröken Emily tog tag i den ädelhet och värdighet hon hade i sitt förflutna. Återigen, vägrar att släppa taget och gå vidare.


Författaren, Faulkner, väljer ett mycket säreget synsätt för att berätta denna historia. Han valde stadsbornas synvinkel. Berättaren ger läsarna möjligheter att låta fantasin vandra och skapa sina egna slutsatser genom berättelsen.

No comments:

Post a Comment