Monday, February 28, 2022

Rätten att dö uppsats

Rätten att dö uppsats



Din tid är viktig. Denna rätt har misstolkats, och många tror att de med dödligt sjuka tillstånd, t.ex. Relaterade ämnen Mångkulturuppsatser Pro Choice Abortuppsatser Diskriminering Uppsatser Islamofobi Uppsatser Förtryck Uppsatser. Vad har hänt hittills? Läkarna och rätten att dö uppsats är också säkra eftersom det är en juridisk process.





Webbplatsinformationsnavigering



Hem — Uppsatsprov — Sociala frågor — Rätten att dö — Argument för och emot rätten att dö. Vilket ämne som helst. Rätten att dö uppsats typ av uppsats. Det finns många motstridiga uppfattningar om begreppet rätten till döden och huruvida en individ ska kunna bestämma när han ska avsluta sitt liv eller inte. Vissa kan hålla med om att i vissa fall under outhärdliga omständigheter, såsom dödlig sjukdom, borde ha rätt till döden vara ett alternativ eftersom det är oetiskt att tvinga en individ att utstå tillstånd som de finner oacceptabelt, rätten att dö uppsats. Bland de flera argumenten är ett särskilt argument som motsätter sig rätten till döden att läkarassisterat självmord potentiellt kan leda till en hal backe som öppnar dörrar till andra skadliga metoder och för att det bryter mot en ed om etik som tagits av läkare som kräver en läkare för att svära på att upprätthålla specifika etiska standarder, är denna ed känd som den hippokratiska eden.


Kevorkian nämns ofta som ett argument mot läkarassisterat självmord. Många som motsätter sig rätten till död genom assisterat självmord, fruktar att läkaren kommer att utnyttja sina patienter och motståndare hävdar att det inte finns någon definitiv garanti för att det helt och hållet är patientens val, många oroar sig för att patienten kan hamna i press från läkaren , en familjemedlem eller någon annan person med dåliga avsikter och motiv som kan gynna andra och inte patienten själv såsom försäkringspengar eller ett arv som kan komma från patientens död. Vissa människor argumenterar också mot assisterat självmord i rädsla för att det skulle normaliseras i samhället och överlag devalvera meningen med livet.


Motståndare hävdar att assisterat självmord tar bort allt hopp från en förödande omständighet och att det kan vara ett permanent beslut till ett ibland tillfälligt problem. De som är emot läkarassisterat självmord hävdar att personer som söker självmord också kan fatta ett impulsivt beslut. Medan de som är för assisterad självmordsbekämpning hävdar att de flesta människor har en stark vilja att överleva och att en sådan känsla inte kan slås bort eller påverkas av andras åsikter. När patienter är sårbara för påtryckningar från andra, rätten att dö uppsats, detta kommer upp i processen för assisterad döende, rätten att dö uppsats, som frågan om en rätten att dö uppsats verkligen vill dö, kommer att tillfrågas mer än en gång till en patient.


Under plågsamma omständigheter borde människor kunna bestämma när de ska sätta stopp för sin smärta. Till exempel, senast hos en årig kvinna, fick Brittany Maynard diagnosen terminal hjärncancer och kände att det låg inom hennes rätt att kl. åtminstone ha möjlighet att avsluta sitt liv på grund av hennes omständigheter. Att jag förtjänar att lida i veckor eller månader i enorma mängder fysisk och känslomässig smärta? Varför skulle någon ha rätt att göra det valet åt mig? Det är själviskt att tvinga människor att fortsätta leva i obehag på grund av personliga känslor. Idag är läkarassisterat självmord lagligt i nio U. S-stater och i distriktet Colombia är det ett alternativ som ges till individer enligt lag i distriktet Colombia, Hawaii, Maine, New Jersey, Oregon, Vermont, rätten att dö uppsats, och Washington och folk fortsätter att förespråka för att det ska vara lagligt överallt, rätten att dö uppsats.


De som är emot rätten till döden bör ta hänsyn till omständigheterna för dem som vill sätta stopp för sin plåga, för oavsett om du håller med eller inte, så är deras skäl giltiga. Rätten till döden borde vara ett alternativ för dem som är obotligt sjuka, att ha den möjligheten skulle ge dem en möjlighet att sätta stopp för rätten att dö uppsats fysiskt, känslomässigt och mentalt lidande. Att veta att de har valet att inte längre uthärda den smärtan kan ge dem tröst. Patienter förtjänar rätten att välja att dö eftersom det ofta är deras enda sätt att få fred.


Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en rätten att dö uppsats till dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Argument för och emot rätten att dö Ämne: Sociala frågor Kategori: Mänskliga rättigheter Ämne: Rätten att dö Sidor 2 ord: Publicerad: 09 juni Nedladdningar: 32 Ladda ner Skriv ut.


Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser Patienter bör ges rätten att dö med värdighet. Death with Dignity Act: Etiskt dilemma angående eutanasiuppsats. Att inte ha rätt att dö som en begränsning av personlig frihet Essä. Etiska överväganden om dödshjälp. Lösningar på USA:s uppsats om vapenvåldsepidemi. Analys av effekten av dödsstraff på brottsfrekvensen i Iran Essay. Skulle Storbritannien återinföra dödsstraffuppsatsen.


Diskussion om huruvida dödsstraffet bör avskaffas Essä. Uppsats om kvinnlig könsstympning. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling, rätten att dö uppsats. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna rätten att dö uppsats vänligen välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Argument för och emot rätten att dö. Argument för och emot rätten att dö. Argument för och emot rätten att dö [Internet], rätten att dö uppsats. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Mångkulturuppsatser Pro Choice Abortuppsatser Diskriminering Uppsatser Islamofobi Uppsatser Förtryck Uppsatser. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen?


Anlita en författare. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





uppsatser om mångkultur



Dessutom finns det patienter som diagnostiseras med terminala sjukdomar och framstegen inom det medicinska samfundet gör att de lider mycket längre än de skulle ha gjort tidigare. Detta har satt fokus på rätten att dö. Rätten att dö är ingen ny fråga. Det har diskuterats i många år i rättssalarna i Amerika. Rätten att dö debatten fokuserar på en patients rätt att bestämma att sitt liv ska ta slut. Det är också när en familj till en vegetativ patient ber om tillåtelse att låta sin älskade dö. När det medicinska samfundet blir ännu mer framsteg kommer det att bli viktigt att besluta om rätten att dö. Möjligheten att leva längre är en fördel för dem som har en acceptabel levnadsstandard i processen.


Men det finns många patienter som kommer att lida i onödan och under längre perioder på grund av medicinens framsteg. Det är patienterna som fångas i nätet av argumentet om rätten att dö. Förespråkare för argumentet om rätten att dö anser att varje person bör ha rätt att få slut på sitt lidande, medan belackare anser att det är en hal backe och att det inte kommer att ta slut när det väl har börjat. Varje sida tror att de har rätt och bara det fortsatta fokuset på ett standardprotokoll kommer att kunna lösa problemet. Vad har hänt hittills? När det gäller frågan om rätten att dö är det väldigt få som förblir neutrala. De flesta människor är antingen starkt det eller starkt emot det.


De som är emot tror att det är en toffelbacke. Innan man kan avgöra var de står i frågan är det viktigt att först förstå vad det handlar om. Frågan om rätt att dö grundar sig i argumentet om huruvida en person ska ha rätt att välja att dö eller inte. Detta har varit en debatt i många år men på senare år har det varit mycket publicitet om det på grund av människor som Dr. Jack Kevorkian som hjälpte patienter med deras eget självmord tills han skickades till fängelse när han gick över en gräns och faktiskt begick mord istället för att låta en patient begå en övervakad självdöd. Rätten att dö-frågor inkluderar flera sätt att uppnå rätten.


Det kan vara så enkelt som att koppla ur en matningsmaskin och låta en patient antingen försörja sig själv eller dö, och det kan vara så komplicerat som att visa en patient hur man begår självmord, tillhandahålla sätt och medel och se dem göra det. Det kan inkludera att veta att en patient kommer att ta livet av sig och inte göra något för att försöka stoppa dem. Det finns flera sätt som frågan om rätten att dö har argumenterats och prövats genom åren med varje debatt som eskalerar i intensitet. Karen Ann Quinlan kollapsade den 15 april, hon var tjugoett år gammal. Inom några timmar gick hon in i koma som hon aldrig kunde återhämta sig från. Hennes föräldrar, pålitliga romersk-katoliker, visste att deras dotter inte skulle vilja hållas vid liv med extraordinära medel.


Ett år senare, när Karen låg i ett "beständigt vegetativt tillstånd", är enligt de som förespråkar rätten att dö snabba att påpeka att det egentligen inte är rätten att dö som ifrågasätts utan rätten att vägra medicinsk behandling. Den så kallade "rätten att dö" är egentligen en rättighet att vägra oönskad medicinsk behandling. I en lång rad mål om rätt att dö har domstolar ofta funnit att en persons rätt att vägra medicinsk behandling inte går förlorad även när den personen har förlorat förmågan att utöva rätten. Detta konstaterande, i kombination med en stark önskan att bevara personliga rättigheter, har lett domstolar att hitta sätt för funktionshindrade personer att bli fria från oönskade livsuppehållande medicinska ingrepp.


Domstolarnas uppfattning är att grundläggande rättigheter, såsom rätten till självbestämmande, gäller för personer i sig och därmed inte är beroende av deras förmåga att utöva dem. I Quinlan [6] fann New Jersey Supreme Court att Quinlans rätt att välja eller vägra mekanisk ventilation "inte borde kasseras enbart på grundval av att hennes tillstånd hindrar henne medvetet utöva valet. Erkännandet av den rätten måste sträcka sig till fallet med en inkompetent, såväl som en kompetent, patient eftersom värdet av mänsklig värdighet sträcker sig till både.


Quinlan halkade in i koma och uttalades i ett permanent vegetativt tillstånd. Under många år hölls hon vid liv av rör och maskiner även om hennes hjärna inte visade aktivitet och hennes kropp inte kunde klara sig själv ens i de mest enkla uppgifter som att äta eller andas. Hennes familj ville att hennes lidande skulle upphöra för att inte tala om att den ekonomiska bördan nästan aldrig tog slut för en person som aldrig skulle återhämta sig eller förbättras. Familjen tog vårdgivarna till domstol för att få domstolen att ge dem rätten att koppla ur hennes matningsslang och låta henne dö en naturlig död. De fick avslag. Domstolen ställde sig på familjens sida när den beslutade: "Vår bekräftelse av Quinlans oberoende rätt att välja, skulle dock vanligtvis baseras på hennes kompetens att hävda det.


Det fanns andra fall inklusive fallet med Bludworth vs. Sjukhuset där patienten hölls vid liv av maskiner. I det fallet ansåg domstolen återigen att patienten hade rätt att vägra medicinsk behandling även om de inte kan uttrycka det vid frågetillfället. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare.


Argument för och emot rätten att dö Ämne: Sociala frågor Kategori: Mänskliga rättigheter Ämne: Rätten att dö Sidor 2 ord: Publicerad: 09 juni Nedladdningar: 32 Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser Patienter bör ges rätten att dö med värdighet. Death with Dignity Act: Etiskt dilemma angående eutanasiuppsats. Att inte ha rätt att dö som en begränsning av personlig frihet Essä. Etiska överväganden om dödshjälp. Lösningar på USA:s uppsats om vapenvåldsepidemi.


Analys av effekten av dödsstraff på brottsfrekvensen i Iran Essay. Skulle Storbritannien återinföra dödsstraffuppsatsen. Diskussion om huruvida dödsstraffet bör avskaffas Essä. Uppsats om kvinnlig könsstympning. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Argument för och emot rätten att dö. Argument för och emot rätten att dö. Argument för och emot rätten att dö [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg.


Beställ nu. Relaterade ämnen Mångkulturuppsatser Pro Choice Abortuppsatser Diskriminering Uppsatser Islamofobi Uppsatser Förtryck Uppsatser. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen?

No comments:

Post a Comment