Friday, March 18, 2022

Ämnen för essäskrivningar

Ämnen för essäskrivningar



Vilket är det viktigaste elementet du tycker för att skapa ett perfekt samhälle? De äldre generationerna tenderar att ha mycket traditionella idéer om hur människor ska leva, tänka och bete sig. Definition och beskrivande essäer passar in i denna kategori. Diskutera huvudargumenten för detta påstående och ge din egen åsikt. Allt fler yrkesverksamma, som läkare och lärare, ämnen för essäskrivningar, lämnar sina egna fattigare länder för att arbeta i utvecklade länder. Det hjälper till att vidga hans horisont ämnen för essäskrivningar utforska mer om vad författaren tänkte säga.





Primär sidofält



Vanligtvis är elever frestade att skriva om något de har en stor passion för eller är genuint intresserade av. Även om det aldrig finns ett korrekt svar om att välja det bästa ämnet, finns det filter att använda när man brainstormar idéer. Efter att ha haft gott om skriverfarenhet blir det uppenbart att vissa ämnen passar bättre med specifika kategorier än andra; detta betyder att din diskussionspunkt bör väljas först efter att du vet vilken typ av uppsats du måste skapa. I skrift finns det inget viktigare än uppsatsämnet du väljer, ämnen för essäskrivningar.


Uppsatsämnets idé är ryggraden i ditt papper, och om det är svagt, ämnen för essäskrivningar kommer att vara extremt svårt för dig att lyckas. De bästa ämnesidéerna är de som du brinner mest för. Om du inte bryr dig om ditt ämne kommer uppsatsen att vara tortyr för dig att skapa. Men om det är något du verkligen gillar, ämnen för essäskrivningar, att skriva det kommer att bli en bris. En annan punkt att tänka på när du väljer din uppsatsämneidé är din publik. Om din publik har ämnen för essäskrivningar ingen kunskap om ett visst ämne, ämnen för essäskrivningar utelämna mycket tekniska och specialiserade ämnen.


Och slutligen, välj något intressant och spännande. Covid-pandemin kom in i vår värld väldigt oväntat och det är svårt att anta vad månader av självisolering och beställningar hemma kommer att göra med våra liv och dagliga rutiner. Det här är definitivt en upplevelse som ingen av oss någonsin kommer att glömma, och en uppsats om ett så hett ämne kommer att tilltala de flesta läsare. Vi har några intressanta essäämnen nedan:. Som nämnts ovan beror ditt uppsatsämne helt på vilken uppsatsstil du skriver, ämnen för essäskrivningar. Det finns olika uppsatsstilar som varje elev bör känna till, ämnen för essäskrivningar, och de kan delas upp i fyra huvudgrupper:.


Övertygande skrivgrupp 1 - Denna uppsatstyp ber författaren att välja och försvara en synpunkt på en viss position. Argumenterande, forskning och övertygande essäer passar in i denna kategori. Expository Writing Group 2 - Denna grupp handlar om att presentera fakta och informera läsaren om något ämne eller idé. Descriptive Writing Group 3 - Denna stil ber författaren att släppa lös sin inre artist med livlig vokabulär och sammanhängande idéer för att förklara en idé, beskriva ett koncept, etc. Definition och beskrivande essäer passar in i denna kategori. Berättande skrivgrupp 4 - Denna mindre vanliga, men ändå definitivt närvarande stil kräver att författaren berättar en historia eller förklarar en process något ämnen för essäskrivningar kronologisk ordning.


Berättelse, process, ämnen för essäskrivningar Personliga uppsatser placeras i denna kategori. Orsaksuppsatser förklarar hur en sak påverkar en annan. Orsak och verkan metoden för att täcka ett ämne är mycket vanlig och används för att skriva uppsatser på både skol- och högskolenivå. Denna form av uppsatsorganisation låter eleverna förklara hur ämnen hänger ihop. Kolla in våra ämnen för orsak och verkan:. Argumenterande essäer ämnen för essäskrivningar presentera argument både för eller emot en viss fråga. Beroende på författarens mål och personliga åsikter kan argument balanseras på båda sidor av problemet, eller så kan de mest stödja en av sidorna, ämnen för essäskrivningar. Några bra essäämnen skrivs nedan:.


När du skriver en berättande uppsats, ämnen för essäskrivningar, föreställ dig själv som en riktig författare. Du får prata om dina upplevelser och berätta en intressant, sorglig eller rolig historia som är minnesvärd för dig. I en berättande uppsats spelar detaljer en stor roll då ett av målen är att måla upp en bild för läsaren med dina egna ord. Det är bättre att välja en berättelse som du minns mycket väl och som kan notera de minsta detaljerna. Några bra idéer för ditt uppsatsämne är:. En forskningsuppsats presenterar en fråga som bygger på verk av forskare och forskare. Efter att ha förklarat vad andra har att säga om ett problem får du oftast uttrycka din egen åsikt i frågan.


Här är några intressanta forskningsuppsatser:. Informativa uppsatser liknar dock forskningsuppsatser, ämnen för essäskrivningar, de presenterar helt enkelt fakta och utbildar läsarna i en fråga. Här får du inte säga vad du tycker, utan du diskuterar helt enkelt ditt ämne och informerar din läsare om det. Här är några bra essäämnen:. En expository essäs mål är att göra en analys av en viss fråga baserad på fakta och forskning. Här måste du förklara exakt hur saker och ting händer och beskriva processen eller orsak och verkan relationen. Den största skillnaden mellan expository essäer från andra typer är att punkten du försöker argumentera för är en analysprocess och inte bara är baserad på din ämnen för essäskrivningar. Målet med en definitionsuppsats är att definiera en term, ämnen för essäskrivningar.


För det mesta handlar dessa uppsatser om termer som inte är konkreta. Dessa termer har inga strikta definitioner, och de kan skilja sig åt beroende på kultur eller personlighet, ämnen för essäskrivningar. Här är några definitionsuppsatsämnen:. Beskrivande essäer liknar berättande essäer, även om beskrivande essäer ägnar ännu mer uppmärksamhet åt detaljer men har mindre handling. Beskrivande uppsatser måste förmedla en känsla, ämnen för essäskrivningar, eller plats, ämnen för essäskrivningar. Alla ämnen för en beskrivande uppsats är dina erfarenheter och saker du har ämnen för essäskrivningar levande minne av. Processuppsatser måste förklara för din läsare hur något görs.


Det är nödvändigt att först beskriva ämnet och sedan förklara, steg för steg, hur processen går till. Stegen kan vara mycket exakta och gradvisa, ämnen för essäskrivningar. Tvärtom, det kan också helt enkelt vara en förklaring till en grupp av handlingar som inte nödvändigtvis följer varandra. Personliga essäer är självbiografiska berättelser som har en vänlig, intim touch till dem. Tonen i en sådan uppsats är vanligtvis konverserande och återspeglar författarens karaktär. Den bör också undersöka vissa känslor du har upplevt som ett resultat av särskilda händelser som har hänt dig. Även om övertygande och argumenterande essäer kan låta som exakt samma sak, har de en tydlig skillnad: det som skiljer övertygande essäer från argumenterande är vilken typ av resonemang de använder för att försvara sin åsikt.


Medan argumenterande essäer tenderar att förlita sig på logik och statistik för att göra sin poäng, handlar övertygande skrivande om att övertyga genom känslor ämnen för essäskrivningar moral. Båda dessa skrivstilar skulle kunna diskutera liknande ämnen. Skillnaden kommer från den metod som används för att göra sin poäng. Jämföra ämnen för essäskrivningar kontrastuppsatser visar upp din förmåga att hitta likheter och skillnader mellan två eller flera ämnen eller synpunkter, ämnen för essäskrivningar. Den här typen av uppsatser är relativt lätta och roliga att skriva eftersom du får uttrycka dina egna tankar istället för att skriva blotta fakta.


Du kan dra paralleller och analysera relationerna mellan objekt samtidigt som du förklarar ditt unika perspektiv för läsaren. Vissa ämnen är mer kontroversiella än andra. Chansen är stor att du inte nödvändigtvis kommer att lyckas övertala din läsare att ta din sida - det är därför dessa ämnen är kontroversiella. Vill piffa upp saker och ting lite? Vad sägs om ett roligt argumenterande essäämne? Humor är ett bra verktyg för att uppmuntra dina läsare att vara intresserade av ditt ämne. Ibland, även efter att ha förstått vilka essätyper som hör till vilka ämnen, kan det vara svårt att fastställa ett. Här på EssayPro – den anpassade tjänsten för avhandlingsskrivande – tror vi att tålamod är en dygd.


Prata med teamet av uppsatsförfattare online idag för att få hjälp med att välja ett lämpligt uppsatsämne – tillsammans med hjälp med formatering och disposition. Våra experter hjälper dig att begränsa dina idéer och se till att du väljer den du är mest bekväm med. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem, ämnen för essäskrivningar. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen, ämnen för essäskrivningar. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och uppmärksamheten på detaljer som behövs ämnen för essäskrivningar uppgiften.


är nu ämnen för essäskrivningar. Writers Hur man beställer tjänster. Beställnings Ämnen för essäskrivningar Avhandlingsskrivning Forskningsuppsats Skriva Terminuppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats.


Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE Ämnen för essäskrivningar Chicago stilformat. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen.





uppsatser om abort



Berättande essäer - Essäer som är populärt berättelsebaserade kallas berättande essäer. Berättande är vanligtvis tidsbundet och att återskapa samma magi av en händelse som redan har ägt rum är det ultimata temat för narrativa essäer. Jämförande uppsatser — Jämför och kontrast uppsatser är subjektiva uppsatser. De används främst för jämförelse och differentiering. Jämförelseämnena utgör basen för att skapa primärt intresse bland läsarna. Båda jämförelseämnena måste ges lika stor vikt i en jämförelse- och kontrastuppsats. Argumenterande uppsatser — Som namnet antyder är en argumenterande uppsats en presentation av argument om ett ämne.


Att presentera argument om båda sidor av ämnet är det vanligaste behovet i en argumenterande uppsats. Variationerna i dessa typer av uppsatser inkluderar att balansera båda sidor av argumentfaktorn eller att presentera en del i en mycket mer gynnsam ton än den andra delen. Forskningsuppsatser - En uppsats som skriver ut slutsatserna som förstås genom att läsa en forskningsartikel eller en artikel är den enda idén med forskningsuppsatser. Dessa uppsatser involverar en tydlig och exakt representation av fakta och data. De har en standardstruktur och typisk organisation för innehållsbeskrivning.


Litteraturuppsatser — Detta är också en typ av akademiskt skrivande som undersöker ett litterärt verk. De ses oftast som recensioner av stora litterära mästerverk. Det centrala temat för litteraturuppsatser inkluderar att arbeta med det centrala temat för ett litterärt verk eller att förklara idén med vilken en berättelse eller roman skrevs ut. De är vanligtvis baserade på forskningsarbeten, argumentativ analys, höga arbetsidéer etc. Processessäer — Som namnet indikerar beskriver en processessä en procedur i största detalj. Det kan vara en steg-för-steg-detaljering eller genomgång av en procedur i dess korrekta flöde. Källan och förväntade resultat av proceduren är höjdpunkter i processuppsatser. Dessa essäer är mestadels riktade till läsare som är väl insatta i ämnet för ämnet. Kritiska uppsatser - En kritisk uppsats används oftast i akademiskt skrivande för analys, utvärdering och tolkning.


De är inte avsedda att vara åsiktsfulla eller dömande; snarare används de för att visa den mest betydande delen av ämnet som analyseras. Varje uppsatsämne tillhör en viss kategori eller grupp. Vi bör ge tillräcklig information om platsen; hur man tar sig dit, bästa sätten att nå platsen, viktiga sevärdheter i och runt resmålet, mat och boende, specialdetaljer om platsen, shopping och den bästa tiden att besöka platsen. Sammantaget bör en uppsats täcka minsta detalj som hänför sig till ämnet men bör inte heller begränsa antalet korsord. Detaljer bör presenteras heltäckande, och läsarna ska känna en känsla av fullständig informationspresentation.


En standarduppsats behöver en bra introduktion, följt av uppsatsens brödtext och slutligen slutsatsen. Introduktionen bör ha en förebyggande bakgrund, inte alltför genomarbetad, men erbjuda rätt kickstarter till en intressant uppsats. Inledningen är den viktigaste delen för att väcka nyfikenhet hos läsarna. Det gör eller fördärvar resan att läsa uppsatsen vidare av läsarna. Kroppen utgör hjärtat i uppsatsen. Hela uppsatsen står på beskrivningen av ämnet i kroppsdelen. Den största strukturen i en uppsats är dess kropp. Kroppen är också hela och själen i varje bra uppsatspresentation. Att strukturera kroppen internt är en konst i sig. Många författare misslyckas med att organisera sina idéer internt i kroppen, vilket leder till dåligt skrivna uppsatser.


Kroppen ska representera all viktig information men i ett konsekvent och stadigt flöde. Skrivandet ska ha en neutral ton och får inte innehålla personliga kommentarer eller åsikter. Att inkludera underrubriker för kroppsdelen av uppsatsen är också en bra idé. Kroppsdelen bör förklara ämnet för läsarna mer detaljerat. Innehåll i kroppen bör i allmänhet ta del av djupgående skrivningar om ämnet. De flesta detaljerna bör täckas i uppsatsens kropp. En bra slutsats är alltid nyckeln till att avsluta en uppsats med rätt ton. Att föreslå ytterligare läsning om ämnet, ge sätt att bygga vidare på det presenterade tänkandet och utöka ytterligare forskning är det primära motivet för alla goda slutsatser. En slutsats ger läsaren ett fritt sätt att utveckla sitt fortsatta intresse för ämnet.


Det hjälper till att vidga hans horisont för att utforska mer om vad författaren hade för avsikt att säga. Slutsatsen är ett tankeväckande avsnitt och har den närmaste samhörigheten med läsarens tankeprocess. Efter att ha kunnat mycket om uppsatser måste vi fundera över varför uppsatser är viktiga för oss. Positiva och negativa effekter av teknik genom massmedia pte uppsats. Många unga människor imiterar nuförtiden kändisar inom sport och film. Enligt din åsikt är detta bra eller dåligt? Stöd din åsikt med skäl och exempel från din egen erfarenhet.


Miljöfara pte uppsats. När den globala handeln ökar mellan olika länder produceras många dagliga förnödenheter i andra länder. Sådana varor transporteras vanligtvis långa sträckor. Uppväger fördelarna med denna trend dess nackdelar? Uppsats om kvinnors egenmakt. Vissa människor tycker att regeringar bör lägga så mycket pengar som möjligt på utveckling, innovation, vetenskap och teknik. Andra människor håller inte med och tycker att dessa pengar borde läggas på mer grundläggande behov. Vilken av dessa åsikter håller du med om? Det effektiva sättet att hantera arbetslöshet är att införa snabb urbanisering pte uppsats. Massmedia pte uppsats.


I utvecklingsländer turism har nackdelar eller fördelar pte uppsats. Mobiltelefoner och internet är mycket användbara för gamla människor. Men denna del av befolkningen är desto färre användare av mobiltelefoner och Internet. På vilka sätt kan mobiltelefoner och internet vara till nytta för gamla människor? Hur kan de gamla uppmuntras att använda denna nya teknik? En del tror att eleverna tjänar på att gå i privata gymnasieskolor. Andra menar dock att privata gymnasieskolor kan ha en negativ effekt på samhället som helhet. Diskutera båda dessa åsikter och ge din egen åsikt.


Uppsats om migration pte uppsats. Nuförtiden har hur många människor interagerar med varandra förändrats på grund av tekniken. På vilka sätt har tekniken påverkat de typer av relationer som människor gör? Har detta varit en positiv eller negativ utveckling? Utan tvekan har skriftliga formell tentamen använts i stor utsträckning som bedömningskriterier i de flesta läroanstalter i decennier. Den mest frågan om den formella skriftliga bedömningen fortfarande är giltig? Det enda som stör mitt lärande är leksaksutbildning- Einstein. eller Utbildning är den största barriären i mitt lärande — Einstein.


Vad menar han med det? Och tror du att han har rätt? Att lära sig ett nytt språk i tidig ålder är till hjälp för barn. Är det mer positivt för deras framtida aspekt eller har några negativa effekter. Hålla med eller inte? Fördelar eller nackdelar? Positiva och negativa effekter av masskommunikation pte uppsats. I vilken utsträckning håller du med eller inte håller med? eller Kommunikation har förändrats avsevärt under de senaste tio åren pte uppsats. Men vissa människor tror att det gör liten skillnad för vårt dagliga liv. I vilken utsträckning håller du med eller inte? 2000-talets analfabeter kommer inte att vara de som inte kan läsa och skriva, utan de som inte kan lära sig, avlära sig och lära sig om.


Hålla med eller inte? Människor går på högskola eller universitet av många olika anledningar, till exempel nya erfarenheter, karriärförberedelser eller för att öka kunskapen. Varför tror du att folk går på högskola eller universitet?? Använd specifika skäl och exempel som stöd för ditt svar. Vissa utvecklingsländer bjuder in stora multinationella företag att öppna kontor och fabriker för att hjälpa deras ekonomi att göra en uppsats. Främlingsfientlighet har accelererat snabbt i västländerna pte uppsats. Främmande språk bör vara obligatoriska i grundskolans pte-uppsats. Människor har olika åsikter om syftet med skolan. Vissa hävdar att skolor borde ge eleverna mer intressanta kurser eller aktiviteter men motståndarna tror något annat.


Skriv en uppsats i runt — ord. Regeringar bör ge ekonomiskt stöd till kreativa konstnärer som målare och musiker pte uppsats. Globalisering pte uppsats. Med hjälp av teknik kan studenter nuförtiden lära sig mer information och lära sig det snabbare pte uppsats. Dessa dagar har frågan om internationell marknadsföring ökat sin betydelse, särskilt i världen av tillverkningsanläggningar och till och med utbildning utomlands eller över hela världen. Internationell marknadsföring PTE uppsats. Bör regeringen lägga pengar på konst pte uppsats. Att försöka rädda hotade arter från utrotning är slöseri med värdefulla resurser, håller du med eller inte? I vissa länder ökar antalet skjutmassakrer eftersom många människor har vapen hemma, i vilken utsträckning håller du med eller inte håller med om detta påstående?


Ge specifika skäl och exempel som stöd för ditt svar. Många föräldrar jobbar idag i andra länder och tar med sig sina familjer. Tycker du att fördelarna med utvecklingen överväger dess nackdelar? Vad är masskommunikation? Vilka är medel för masskommunikation eller vilka är fördelarna och nackdelarna med det? Vad är din åsikt? I vissa länder betalar staten en del av eller hela kostnaden. Tycker du att fördelarna överväger nackdelarna? Om studenter på universitetsnivå ska stanna hemma eller på skolboende? Håller du med eller inte? Vissa tycker att det är viktigt att använda fritiden till aktiviteter som utvecklar sinnet, som att läsa och göra korsord, Diskutera med exempel.


Tycker du att konsumenter ska undvika överförpackade varor eller så är det producentens ansvar att undvika extra förpackning av produkter? Idag återspeglar den höga försäljningen av populära konsumtionsvaror kraften i reklam och inte de verkliga behoven i samhället där de säljs. I vilken utsträckning håller du med eller inte? Idag reser fler människor än någonsin tidigare, varför är det så, vilka är fördelarna med att resa till resenärer? Vissa människor tror att mänskliga behov av jordbruksmark, bostäder och industri är viktigare än att rädda mark för utrotningshotade djur. Håller du med eller inte håller med om denna synpunkt? Varför eller varför inte? Många tror att regioner påverkar framgångsrik person.


Färskvattenresurser minskar i stora städer i världen varje år, Vad är orsakerna till detta avgörande problem? Vilka är lösningarna? I många länder är barn engagerade i olika typer av betalt arbete. Vissa anser att detta är helt fel, medan andra anser att det är en värdefull arbetserfarenhet, viktig för att lära sig och ta ansvar. Vissa tycker att skolor bör välja elever efter deras akademiska förmågor, medan andra anser att det är bättre att ha elever med olika förmågor som studerar tillsammans, Diskutera båda åsikterna och säg din egen åsikt.


Vilket är det viktigaste elementet du tycker för att skapa ett perfekt samhälle? Hur gör människor för att uppnå ett idealiskt samhälle? Vissa experter anser att det är bättre för barn att börja lära sig ett främmande språk i grundskolan snarare än gymnasiet. Gör fördelarna med detta tyngre än nackdelarna? Motivera ditt svar och inkludera eventuella relevanta exempel. Beskriv skälen till att använda sådana produkter och diskutera vilka effekter de har på hälsa och samhälle. Företagets högsta nivå Myndigheter bör eller bör inte ta anställdas förslag eller idéer för att fatta några beslut. Vissa tycker att djurparker är grymma och bör stängas. Vissa människor tror dock att djurparker är användbara för att skydda sällsynta djur.


Diskutera båda åsikterna och ge din åsikt. Att lära sig engelska i skolan ses ofta som viktigare än att lära sig lokala språk. Om dessa inte lärs ut riskerar många att dö ut. Enligt din åsikt är det viktigt för alla att lära sig engelska. Ska vi försöka se till att de lokala språken överlever och i så fall hur? Vissa tycker att arbetstillfredsställelse är viktigare än anställningstrygghet. Men andra tror att människor inte alltid kan trivas på sitt jobb och att ha ett fast jobb är viktigare. Diskutera båda åsikterna och ge din åsikt? Vissa människor tror att framgång är det bästa måttet på intelligens, medan andra tror att intelligens kan mätas på andra sätt. Vissa tycker att föräldrar bör lära barn hur man kan vara goda samhällsmedborgare.


Andra menar dock att skolan är platsen att lära sig detta. När ett land utvecklar sin teknik dör de traditionella färdigheterna och livsstilen ut. Det är meningslöst att försöka hålla dem vid liv. I vilken utsträckning håller du med eller inte håller med om denna åsikt? Blodsport har blivit ett hett ämne för debatt de senaste åren. Allt eftersom samhället utvecklas ses det alltmer som en ociviliserad aktivitet och grym mot de hjälplösa djur som dödas. All blodsport borde förbjudas. Diskutera huvudargumenten för detta påstående och ge din egen åsikt.


Avverkning av regnskogarna är ett allvarligt problem och det kan leda till att djurliv och människoliv utrotas. Genteknik är en viktig fråga i det moderna samhället. Andra känner att det kan vara ett hot mot livet på jorden. Diskutera båda åsikterna och ge din åsikt? Vissa arbetande föräldrar tycker att barnomsorgen ger den bästa omsorgen för barn som fortfarande är för små för att gå i skolan. Andra arbetande föräldrar tror att familjemedlemmar som mor- och farföräldrar kommer att vara bättre vårdare för sina barn. Alla borde anta en vegetarisk kost eftersom att äta kött kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Ska vi alla bli vegetarianer. Skriv en argumenterande uppsats om vegetarianism vs köttätande. Kommer modern teknik som internet någonsin att ersätta böcker eller de skrivna orden som den huvudsakliga informationskällan?


I vissa länder är den genomsnittliga arbetstagaren skyldig att gå i pension vid 50 års ålder, medan i andra är skyldig att gå i pension tills de är 65 år eller Till vilken ålder tycker du att människor ska uppmuntras att fortsätta arbeta? Bör utvecklingsländer koncentrera sig på att förbättra industriella färdigheter eller bör de främja utbildning först? Vissa människor anser att barn aldrig ska få sin uppfostran hemma av sina föräldrar. Att ha mer pengar och mindre fritid är bättre än att tjäna mindre pengar och ha mer fritid. Diskutera båda åsikterna och framför din åsikt. Män gör de flesta jobb på hög nivå. Bör regeringen uppmuntra en viss andel av dessa jobb att reserveras för kvinnor?


Bör regeringen ingripa i familjeplanering. Marknadsföringsstrategi för stora företag bör placeras på erbjudande och rabatter uppsats. Min utbildning är ett hinder för processen för min inlärning förklara detta citat av Einstein. Datorer har gjort livet enklare och bekvämare uppsats. Tycker du att kunden ska undvika överförpackade produkter. Bör föräldrar hållas moraliskt och juridiskt ansvariga för sina barns handlingar? Framgångsrika idrottsstjärnor och glamorösa filmstjärnor är en förebild för ungdomar. Stödjer du det eller inte? Ledare föds eller skapas. Vissa människor tror att regeringen slösar för mycket pengar på rymdutforskning och forskning medan det fortfarande finns många problem på jorden. I vilken utsträckning håller du med eller inte håller med om åsikten.


De äldre generationerna tenderar att ha mycket traditionella idéer om hur människor ska leva, tänka och bete sig. Men vissa människor tror att dessa idéer inte är till hjälp för att förbereda yngre generationer för det moderna livet. Kärnenergi är ett bättre val för att möta ökande efterfrågan. Det finns sociala, medicinska och tekniska problem i samband med användningen av mobiltelefoner. Vilka former tar de? Håller du med om att problemen överväger fördelarna med mobiltelefoner? För närvarande finns det en trend mot användningen av alternativa mediciner. Men i bästa fall är dessa metoder ineffektiva, och i värsta fall kan de vara farliga. I vilken utsträckning håller du med om detta påstående?


Rökning bör förbjudas på alla offentliga platser. Håller du med eller inte håller med om detta påstående? Flygtrafiken leder alltmer till mer buller, föroreningar och flygplatsbyggen. En anledning till detta är tillväxten av lågprispassagerarflyg, ofta till semesterdestinationer. Vissa människor säger att regeringen borde försöka minska flygtrafiken genom att beskatta den hårdare. Vissa människor säger att rika nationer borde hjälpa fattiga länder med deras grundläggande behov som mat och utbildning medan andra motsätter sig idén och hävdar att den fattiga nationen själva borde försöka förbättra sitt tillstånd.


Håller du med om tanken att rika och utvecklade länder ska hjälpa de fattiga? Är utbildning den enskilt viktigaste faktorn för ett lands utveckling och framgång? Håller du med om påståendet? Hotet om kärnvapen upprätthåller världsfreden. Kärnkraft ger billig och ren energi. Fördelarna med kärnteknik överväger vida nackdelarna. Den första bilen dök upp på brittiska vägar år Året kan det finnas så många som 28 miljoner fordon på brittiska vägar. Alternativa transportformer bör uppmuntras och internationella las införas för att kontrollera bilägande och bilanvändning. Vad håller du med eller håller du med om? Överdriven användning av bilar och alternativa transportformer.


Idrottsklasser bör offras på gymnasiet till förmån för akademiska ämnen. Säger handlingar högre än ord uppsats? Håller du med om detta påstående? Det brukar vara dumt att gifta sig innan man är klar med sina studier.

No comments:

Post a Comment