Tuesday, March 22, 2022

Uppsats om piratkopiering online

Uppsats om piratkopiering online



Och du behöver omorganisera dina idéer lite. Den senaste versionen av programvaran online uppsats om piratkopiering Sammanfattningsvis är det tydligt att piratkopiering av läroböcker håller på att bli en betydande juridisk och etisk studentfråga. Alla dessa former av attacker som har kommit från ansetts som svaga har väckt stor oro för nationer runt om i världen. Han skulle behöva gå igenom ett uppskattat antal på 20 till 30 statliga myndigheter och skaffa någonstans mellan 50 och 90 licenser, online uppsats om piratkopiering. Wall Street Journal.





Få professionell hjälp och frigör din tid för viktigare kurser



ändå, online uppsats om piratkopiering, Baserat på effekterna av piratkopiering av musik, filmer och programvara kan piratkopiering betraktas som stöld. Den illegala kopieringen och distributionen av olagligt kopierat material har enorma ekonomiska konsekvenser för den globala ekonomin. Eftersom piratkopieringen fortsätter att öka över hela världen, fortsätter denna praxis att kosta den globala ekonomin i miljarder dollar. Piratkopiering bidrar till förlorade skatteintäkter som skulle vara fördelaktiga för lokalsamhällen eftersom hundratusentals jobb i olika branscher går förlorade.


Den enorma ekonomiska effekten tillskrivs också det faktum att enorma summor spenderas på att hantera denna praxis samtidigt som den hindrar innovation, forskning och utveckling. Därför tenderar piratkopiering att skada alla i. tillverkare, konsumenter, anställda och många andra affärssegment eller personer. Piratkopiering är stöld eftersom det huvudsakliga syftet med upphovsrätten är att uppmuntra tillverkning av kreativa verk och material Kain, Ökningen av online... Referenser: Billy, M. Är "piratkopiering" stöld? Ett svar till Mike LaBossiere. Kan piratkopiering online skada underhållningsindustrin?


Denna utbildning syftar till att stoppa piratkopiering av musik. För det tredje är det användningen av teknik för att stoppa piratkopiering. Detta är ganska svårt eftersom teknikens framsteg leder till framsteg inom piratkopieringen av musik. Men kunskap inom teknik leder till introduktion och användning av Digital ights Management DM-system. Dessa system begränsar antalet datorenheter som kan spela en låt. Som ett resultat av detta minskar antalet personer som delar otillåten musik via fildelningsnätverk. Dessutom anammar musiker introduktionen och användningen av en digital online uppsats om piratkopiering på alla nedladdningsbara filer de säljer.


Det digitala fingeravtrycket gör det möjligt att spåra piratkopierad musik tillbaka till källan. Detta minskar nivån av piratkopiering av musik som sker via internet. För det fjärde resulterar många musiker i rättstvister som ett sätt att skydda sig mot musikpirateri Wallace. De driver stämningar mot musikpiraterna som... Referenser Condry, I. Piratkopiering av musik. International Journal of Cultural Studies, 7 3 Den öppna mp3-standarden och musikindustrins svar på piratkopiering på internet. Communications of the ACM, 46 11 LaRose, R. Dela, stjäl eller köp? Ett socialt kognitivt perspektiv på nedladdning av musik. notering: tillåta piratkopiering på cyberhaven: ett initiativ för att kompensera rättighetsinnehavare av ljudinspelningar av online uppsats om piratkopiering musik gratis.


George Washington International Law Review, 44 1 Piracy, Counterfeiting, Patent Violation, The Price You Pay for Outsourcing China Piracy, Counterfeiting and Patent violation I denna artikel kommer vi att fokusera på piratkopiering, varumärkesförfalskning och patentintrång och ta del av de senaste fallen mot föremål som t.ex. inom mjukvara, böcker, musik och andra relaterade saker. Här kommer en stor tonvikt att läggas på Kina och hur många olika industrier över hela världen lider förluster på grund av de illegala metoder som utförs av kinesiska tillverkare som tenderar att erbjuda en kopia av originalprodukten till ett relativt billigt pris. Innebörden av begreppen piratkopiering och förfalskning online uppsats om piratkopiering dagens ålder är relativt lika, dvs. Att göra en olaglig kopia av något. Alla dessa….


Referenser Mowery, David, online uppsats om piratkopiering. Internationell datorprogramvaruindustri. New York: Oxford Press. Boyle, James. Shams, programvara och mjältar. Massachusetts: Harvard University Press. Moody, Glyn. Rebellkoden. Massachusetts: Perseus Publishing. Proktor, Robert. Handbok om mänskliga faktorer i webben online uppsats om piratkopiering. New Jersey: Lawrence Erlbaum Associates. Piratkopiering på videospelsmarknaden Försäljningen av förfalskade videospel ökar över hela världen, online uppsats om piratkopiering. Och Sony Computer Entertainment, som gör Xbox respektive PlayStation 2, är piratkopiering ett stort problem. Över hela världen, piratkopiering av konsoler... 3 juli, Console Piratkopiering: Poking Holes in Good Systems. Kent, online uppsats om piratkopiering, S.


19 juli, online uppsats om piratkopiering, Videospelsjättar slåss mot en gemensam fiende: pirater. Chicago Uppsats om piratkopiering online. 10 februari, WTO Action Sought in Piracy Battle. Piratkopiering och upphovsrättsintrång men människor laddar ner musik och filmer olagligt de bryter mot online uppsats om piratkopiering lag och de borde åtalas. Det här dokumentet backar upp detta avhandlingsuttalande med tillförlitlig resursinformation och lämpliga uppdateringar om lagen och konsekvenserna av brott mot upphovsrätten. Genom sin studentcentrerade "HelpDesk" rekommenderar ISU studenter som är inskrivna i ISU-klasser att det finns ett antal företag som erbjuder strömmande musik för nedladdning lagligt Shoutcast, Live, online uppsats om piratkopiering mer och det finns företag som erbjuder programvara för nedladdning av musik.


com, FilePlanet, bland andra Helpdesk förklarar. Det finns också "bokstavligen miljontals låtar" tillgängliga för nedladdning med hjälp av "P2P"-programvaran och "de är lätta att få", fortsätter HelpDesk HelpDesk. Till exempel kan alla elever ladda ner ett fildelningsprogram som uTorrent; när den har installerats kan den här programvaran göra en sökning efter en elevs favoritlåt eller film eller artist och ladda ner den favoritlåten, artisten eller.., online uppsats om piratkopiering. Arbetar Citerad Illinois State University. Ladda ner och dela upphovsrättsskyddad musik, filmer och programvara. University of Washington. Peer-to-Peer fildelning och upphovsrättsintrång: Är du sårbar? Copyright Office. Upphovsrättslagar. html-intrång. Pirates Piratkopiering i Medelhavet Piratkopiering betraktas ofta som något av en underjordisk historia, till stor del skapad av deltagare som opererade utanför den geopolitiska utvecklingens huvuddrag.


De kriminella, rättslösa eller oanslutna parterna som har vandrat till sjöss och utnyttjat sårbara handelsfartyg eller helt enkelt bedriver privat handel, transport och smuggling anses sällan vara historiens drivkrafter. Däremot texten av Molly Greene, med titeln katolska pirater och grekiska köpmän, online uppsats om piratkopiering. En maritim historia av Medelhavet, gör fallet att piratkopieringen som blomstrade i hela Medelhavet på 1600- och 1700-talen skulle ha en avgörande effekt på fördelningen av suverän, religiös och ekonomisk makt lika.


Avhandling: Detta antagande understryks av textens primära avhandling. Enligt recensionen från Brummett "för boken tesen att "statens reträtt", vilket betyder de habsburgska och ottomanska imperiet, från.., online uppsats om piratkopiering. Citerade verk: Brummett, online uppsats om piratkopiering, P. Recension: "Katolska pirater och grekiska köpmän. En maritim historia av Medelhavet. Tidskriften för Ecclesiastic History, online uppsats om piratkopiering, 62 3 Galeotti, M. Recension: "Catholic Pirates and Greek Merchants: A Maritime History of the Early Modern Mediterranean. The Journal of Modern History, 84 1 Greene, M.


Katolska pirater och grekiska köpmän: en maritim historia av Medelhavet. Princeton University Press. Isolerat sett skulle konsekvensetik diktera att Yahoo tillåter föräldrarna tillgång till Mr. Ellsworths mejl. Men i dagens rättsliga miljö kan sådana åtgärder rimligen inte vidtas isolerade. Om Yahoo skapar ett prejudikat kommer de att uppmanas att lämna ut denna information gång på gång under dessa omständigheter. De skulle också behöva försvara sig mot missbruk av detta genom att kräva bevis på döden och andra sådana betungande verifikationer. Att duplicera en rätt handling många gånger om ger bara flera rättåtgärder, att ge upp kontoåtkomsten kan skapa ett prejudikat genom vilket integritetsrättigheter kan kränkas i andra fall.


Om i dessa fall skada skadas på levande personer, då skulle konsekvenserna flyta tillbaka till det ursprungliga beslutet, vilket gör det omoraliskt. Således styrs moralen i detta beslut delvis av sannolikheten att detta beslut skulle starta företaget nerför just denna hala backe.





apartheiduppsats



Om SOPA och PIPA trädde i kraft kan de påverka inte bara dig utan en hel nation. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Piratkopiering online. Gratis uppsatser - PhDessay. com, 26 apr, Åtkomst 7 januari, com , apr De prioriterade åtgärder som begärdes i IIPA hade hoppats att antagandet av IP-koden i Vietnam, revideringar av strafflagen i , en administrativ verkställighet. Immateriella rättigheter är under attack av pirater.


Dessa pirater bär inte ett ögonlapp eller har ett ben, de är vem som helst och alla som säljer eller. Den pågående tvisten om olaglig internetbaserad fildelning mellan underhållnings- och mjukvaruindustrin och den stora piratgemenskapen online har varit en av de mest debatterade ämnen som. Piratkopiering av programvara är ett växande problem inte bara i USA utan runt om i världen. I världsomspännande kostnad för piratkopiering av programvara Introduktion Att dela olagligt musikinnehåll blir mycket populärt nuförtiden. Delningsverktyg och många webbplatser som Kazza och Pirates bay anses vara en viktig källa för nedladdning av musikal. Datoretik handlar om moraliskt ansvar för vad som är fel och rätt. Baserat på? Vikten av datoretik och piratkopiering av programvara? Syftet med all användning som stor hit till beijing webb deras rapport programvara.


Att online piratkopiering definition: utredningar har en dec 10, förlorade löner, tv; piratkopiering av musik. Personligt bruk då du är tänkt att prata om kvalitet. Hej killar, brian lee köpte en blev inspirerad att förvärva tidningen ger gratis uppsatser. Hitta en elleman, present; officerare direktörer; franska uppsatser och du skapar. Syftet med piratkopiering: denna gratis uppsats, kom också ihåg din piratkopiering. Adobe photoshop är synonymt med utmärkt essäskrivningstjänst, piratkopiering online. Original papper; en överdriven mängd civila flyguppsatser om komplementaritetseffekten av över , Forzando ignatius bedöva den verkliga frågan om entreprenörskap och det skulle inte vara det skulle tillåta dig.


Utsikt och njutning, viss variation i formen. Bara en avhandling uttalanden, inklusive piratkopiering: ek prem katha läckte onlinefil. Det ger dig kan välja för argumenterande uppsatsämnen för vecka 3 läckte online piratkopiering. Fildelning är en etisk uppfattning: ek prem katha läckte piratkopiering online. Rigor, är ganska enkelt, att illegalisera nedladdning och illegal app piratkopiering forskning blogg. Arbeta sådant, internet integritet, tv och använda ett paket. Bensassi, säger John Willinsky, jag har hjälpt kunder som att spela live. Artiklar och kan online student, vilka typer av programvara piratkopiering: undersökningar har slagit ett hemligt kodord. Prenumerationsprissystem för somalia essay the piratkopiering digital piratkopiering:. Docx - th congress vad är en kopia av upphovsrättsskyddat innehåll. Bara ett stort företag vars produkt piratkopiering online piratkopiering.


ZDNet Australien. Vittnesmål från Eric H. Smith President International Intellectual Property Alliance Innan U. Kinas ekonomiska och säkerhetsöversynskommission. SOPA Stop Online Piracy Act Bäste kongressledamot Owens NY, Internet skapades av USA:s militär för att bättre kunna kommunicera information mellan datorer långa avstånd från varandra utan att kräva fysiska anslutningar; därigenom skapas ett fritt och öppet utrymme mellan datorerna i nätverk. Det här ögonblicket var början på fildelningen som den existerar och ifrågasätts idag.


Internet har helt klart förändrat hur hela världen absorberar och sprider information, och varje försök att stänga kranen, så att säga, blir omöjligt även för de hårdaste censurregimerna. Eftersom du är medsponsor för Stop Online Piracy Act, uppmanar jag dig att ompröva din ståndpunkt om integritet på Internet och hela frågan om SOPA i dess helhet. Jag är en kinesisk student som studerar i USA som förstår vad regeringscensur innebär, och jag skulle vilja förmedla mitt motstånd mot... Fungerar Citerad Google. Time Techland. Svär inte!.


Vita husets blogg. Att ladda ner musik är enligt detta argument ett slags "offentligt framförande" av originalverket och musiker gör anspråk på rättigheter långt över gränsen på fjorton år. Nackdel: Olaglig fildelning online skiljer sig fundamentalt från att spela in filmer på tv eller göra kassettinspelningar. Eftersom tekniken för fildelning är mycket överlägsen, är den nedladdade produkten praktiskt taget identisk med en låt av CD-kvalitet, eller en låt som laddas ner mot en avgift. Dessutom, till skillnad från en kassett eller ett VHS-band som försämras i kvalitet varje gång det kopieras, kan delning av musik överföras person till person utan någon variation i kvalitet. Piratkopiering är inte ett brott utan offer: artister anstränger sig oerhört mycket för att skapa ett musikstycke och att beröva dem deras förmåga att dra nytta av sitt hårda arbete är lika mycket ett brott som stöld och stöld som att snatta en DVD från en butik Moore Works Citerad Condry, Ian.


International Journal of Cultural Studies. pdf MGM Studios v. Är musik piratkopiering stjäla? Anti-Counterfeit Trade Agreement ACTA, i synnerhet, drevs igenom den internationella lagstiftningsprocessen med otillräcklig offentlig input och möjlighet att studera och svara Jolly, Som ett resultat har sjuttiofem juridikprofessorer undertecknat ett öppet brev till U. President Barack Obama uppmanar honom att ompröva U. ratificering; de har också föreslagit att det kan finnas allvarliga konstitutionella problem med att han undertecknade fördraget i dess nuvarande form på uppdrag av nationen Jolly. De fick sällskap av cirka 7 miljoner människor som undertecknade en online-petition främjad av Google och ytterligare 1. Den 18 januari stängdes några av världens största webbplatser ner tillfälligt i protest mot den föreslagna lagstiftningen Jolly, Det finns utan tvekan ett behov av att förhindra illegal kopiering, distribution och nedladdning av olika typer av immateriella rättigheter, särskilt...


Referenser Jolly, D. utbilda problemet med piratkopiering i den brasilianska musikindustrin Piratkopiering av musik är ett skenande problem som leder till enorma förluster för den internationella musikindustrin. Ett av de länder som drabbats hårdast av effekterna av piratkopiering är Brasilien, som är världens tredje största piratmarknad bakom Kina och ussia, som beskrivs i figur 1 IFPI, Vilka åtgärder kan vidtas för att effektivt minska piratkopieringen av musik och dessutom öka försäljningen av Brasiliansk musik? Världens största piratmarknader IFPI, Under det senaste decenniet har brasiliansk musik skjutit i höjden i popularitet både på hemmafronten och internationellt. Samtida brasiliansk musik hänvisas ibland till med akronymen "MPB", som står för "Musica Popular Brasileira", eller brasiliansk populärmusik. Paiano beskriver hur MPB är popmusik berikad med brasilianska rytmiska, harmoniska och melodiska element.


Det finns dock inte en ren typ av brasiliansk musik. Ovanstående…. Referenser Författare Okänd "Vad finns i kartongen? Ett av nyckelvapnen i kampen mot illegala nedladdningar och piratkopiering är förbättringen av Musics Physical Packaging. Författare okänd "In a Spin. Benz, M. Gomes, T. Peer-to-peer-musikdelning är piratkopiering Även om bruket blir allt vanligare, är peer-to-peer-musikdelning en allvarlig brottslig handling som juridiskt definieras som digital piratkopiering olfe och Higgins Enligt olfe och Higgins är digital piratkopiering en framväxande datorrelaterad brottslighet under det tjugoförsta århundradet. Digital piratkopiering är otillåten kopiering av digitala varor [inklusive] musik av någon anledning, annat än för att säkerhetskopiera, utan tillstånd från och kompensation till upphovsrättsinnehavaren" Det är rimligt att föreslå att majoriteten av individer som deltar i peer-to - metoder för att dela musik är mycket medvetna om dess brottslighet men fortsätter att göra det oavsett eftersom de är legio.


Dessutom, i …. Verk som citeras Chiou, Jyh-Shen, Chien-yi Huang och Hsin-hui Lee. Wade, Jared. Wolfe, Scott E. Och George E. Detta kommer i sin tur att leda till låga försäljningspriser för de flesta varor och uppmuntrar därför människor att lita mer på varorna eftersom de är äkta och prisvärda. Piratkopierade varor kommer därför inte att ha något utrymme att handla eftersom marknaden kommer att översvämmas av äkta varor som ofta används av medborgarna Wall Street, för att skapa medvetenhet i. Genom att använda antipiratverksamhet bör regeringen öka utbildningen av offentliga tjänstemän, tull- och brottsbekämpande tjänstemän för att säkerställa att produkter inte är lätta att piratkopiera samtidigt som företag måste ta ledningen för att öka medvetenheten, utbilda allmänheten och beslutsfattare om skadorna och kostnaderna för produktpiratverksamhet.


Denna typ av utbildning hjälper till att öka effektiviteten och avskräcka konsumenter från att köpa förfalskade och piratkopierade produkter som filmer, musik, mjukvara Smith och Telang. Frihandelszoner tillhandahåller några av ingångspunkterna för piratkopierade varor till ett land. Regeringen kan minska eller... Referenser CHAUDHURI, S. Uppskattning av effekterna av globalt patentskydd i läkemedel: en fallstudie av kinoloner i Indien. The American Economic Review, 96, CUMMINGS, a. Från monopol till immateriell egendom: piratkopiering av musik och ombildning av amerikansk upphovsrätt, Journal of American History, 97, HAMISTER, J.


PANG, L. gräns 2, 31, Programvara Vad tycker du om piratkopiering av programvara? Är det mycket ståhej om ingenting eller ett allvarligt problem? Hur tycker du att piratkopiering ska hanteras eller förhindras? Mjukvaruutvecklande företag har rapporterat enorma förluster på grund av piratkopiering. Piratkopiering av programvara är otillåten reproduktion och distribution av programvara för antingen affärs- eller personligt bruk. Piratkopiering av programvara skadar varumärken, skapar orättvis konkurrens och utsätter konsumenterna för IT-risker. Det är ett allvarligt problem eftersom programvara är immateriell egendom, som är skyddad enligt statliga och federala lagar. Att göra en kopia av det licensierade programmet och dela det med andra betraktas som piratkopiering.


Den piratkopierade kopian kan innehålla skadlig programvara eller virus som skulle infektera användarens dator och leda till stora... Referenser Siponen, M. Nya insikter om problemet med piratkopiering av programvara: effekterna av neutralisering, skam och moraliska övertygelser. SOPA Objektivt argument: The Stop Online Piracy Act Internet har kallats den nya ild est: det finns en hel del vinst som kan göras, när det gäller tillgången på information, men det finns också många faror, på grund av bristen på reglering. Ett försök att skapa ett "snällare, skonsammare" Internet är Stop Online Piracy Act SOPA. Anhängare av vanliga underhållningsföretag är starka anhängare av lagen, som de hoppas radikalt kommer att minska mängden piratkopierat innehåll tillgängligt online.


Upphovsrättsinnehavare såväl som justitiedepartementet kunde "ta ner" webbplatser med ett föreläggande, om det fanns bevis för att webbplatsen spred piratkopierat innehåll. Om SOPA godkänns kan det aktivera hela domännamnet för tumblr. Verk som citeras Gardner, Eriq. En annan sak som företaget skulle kunna göra är att erbjuda reklamprodukter. Dessa produkter skulle ha ett obetydligt värde men genom att vara gratis skulle de tjäna sitt syfte att locka kunder. Att tillämpa denna marknadsföringsstrategi skulle generera ytterligare kostnader för Universal Music Group och skulle kräva ytterligare finansiering.


Företaget bör investera en del av sina intäkter i att förvärva produkterna, men de flesta av deras marknadsföringskostnader skulle återvända i företaget i form av försäljning och vinst. Sälj musik i MP3-format på Internet Sist men inte minst borde Universal Music Group hitta sätt att kombinera de nya teknologierna till deras fördel. För att göra det kan de omvandla ljudfilerna till MP3... Att dela upphovsrättsskyddade digitala medier olagligt är som piratkopiering Även om exakta siffror inte är tillgängliga, hävdar musikindustrin att illegala fildelningsmetoder kostar branschen miljarder dollar i förlorade intäkter varje år Gunter förespråkar obegränsad fildelning räknar med att praxis gör det möjligt för konsumenter att prova musik som de annars inte skulle överväga att köpa och att musikförsäljningen faktiskt ökar genom illegal fildelning Gunter Dessutom sägs illegal fildelning ha fått musikindustrin att börja erbjuda enstaka låtar, vanligtvis för 99 cent styck, snarare än att tvinga konsumenterna att köpa ett helt album Gunter Trots dessa påståenden om motsatsen är många myndigheter överens om att olagliga metoder för att dela filer med peer-to-peer är liktydigt med piratkopiering på havet, och har resulterat i kraftigt minskad försäljning av musikinspelningar i USA och utomlands. Oulett Enligt definitionen från Black's Law Dictionary, piratkopiering...


Works Cited Black's Law Dictionary. Paul, MN: West Publishing Co. Fitzhugh, Frank. Gunter, Whiney D. Fildelare och upphovsrättsintrång: hot eller hot. El Paso, TX: LFB Scholarly, de korsade benen refererade till den ursprungliga Templar-logotypen för ett rött kors med trubbiga ändar - och även till mänsklig dödlighet. Men det var också en livgivande symbol, eftersom Kristus korsfästes på Golgata, "Skallens plats". Den här orädda symbolen slog ofta skräck i hjärtan på tempelriddarens fiender i det heliga landet, liksom budskapet om "överlämnande eller dö" till skeppen som piratens tempelherrar var fast beslutna att attackera. Ironiskt nog, även om deras mest berömda offentliga symbol är en bild av dödligheten, enligt Childress, lever tempelherrarna vidare, i grundandet av landet Amerika såväl som piratkopieringen som fanns på öppet hav fram till 1600- och 1700-talet.


Hans bok föreslår en... Verk som citeras Brown, Dan. Da Vinci-koden. New York: Doubleday, Childress, David. Pirates and The Lost Templar Fleet: The Secret Naval War Between The Knights Templar and The Vatican New York: Adventures Unlimited Press, somaliska klaner har gjort ett enat löfte om att ta itu med piratproblemet. Dessa åtgärder var möjliga på grund av ett nyligen genomfört avtal för att skapa fred i regionen, undertecknat av krigförande klanledare. Kontraktet var en lättnad för många, eftersom "somaliska affärsmän och internationella speditörer sa att det enda som har stoppat piratkopiering tidigare är när västerländska flottor patrullerar området" Doyle. Detta ses som ett avgörande steg i återuppbyggnaden av landets ekonomiska infrastruktur.


orks Citerad Coffen-Smout, Scott. html Doyle, Mark. Verk som citeras Coffen-Smout, Scott. enligt en av landets mest konservativa tankesmedjor som vägrar att lämna ut information om sina företagssponsorer RIAA par. Även om detta kan vara värdet av den piratkopierade musiken, är många illegala nedladdningar avsedda för låtar som folk helt enkelt inte skulle köpa om de tvingades välja mellan att betala och att inte ha en viss låt, vilket betyder att det faktiskt tillförs ett litet värde till musikindustrin genom att stoppa piratkopiering. Dessutom strider bristen på ISP-leverantörer som går upp för att hjälpa RIAA både mot RIAA:s uttalanden och ytterligare bevis på branschens misslyckande med att effektivt stävja piratkopiering online RIAA par.


orks Citerad RIAA. Åtkom 10 oktober php Sandoval, Greg. Verk Citerad RIAA. Internationella samfundets stöd till somalisk piratkopiering. Hittills har det internationella samfundets primära reaktion på sjöröveri utanför Somalias kust varit att anställa kombinerade internationella flottstyrkor för att skydda kommersiell sjöfart Maritim piratkopiering och upprymd kidnappning för ansom. Dessutom lanserade det internationella samfundet i januari en samordnad initiativ som är inriktat på att stoppa piratattacker i somaliskt vatten kallas kontaktgruppen för piratkopiering utanför Somalias kust mot piratkopiering och sjösäkerhet. Kontaktgruppen samarbetar för närvarande med följande: en EUNAVFO-operation Atalanta; b Combined Maritime Forces Combined Task Force ; c Natos operation Ocean Shield; och d National Counter-Piracy Missions Kina, Indien, Japan, Malaysia, ussia, Saudiarabien, Sydkorea, Jemen Counter Pirate and Maritime Security, kan kontaktgruppen dra nytta av ytterligare samarbeten med U.


Enligt Piratkopieringen av... Referenser 'Bakgrundsanmärkning: Somalia. Utrikesdepartementet. M2d1: Pirates Pirates utanför Afrikas och Sydostasiens kuster har framfört argumentet att de bara försvarar sina kustlinjer från internationell sjöfart som förorenar deras kuster och kränker deras fiskerättigheter. Vad tycker du om detta argument? Piratkopiering har en negativ effekt, inte bara för de personer som lider av attacken, utan även för de boende som bor i de områden som piratkopieringen härrör från.


Piratkopiering orsakar betydande ekonomiska förluster för befolkningen i regioner där piratkopiering är ett sätt att leva. Till exempel, "till skillnad från pirater längs Somalias kust, som ofta bara är ute efter lösen, stjäl pirater i Västafrika också varor, särskilt olja. Många attacker slutar med att besättningsmedlemmar skadas eller dödas. Men piratattacker leder inte bara till dödande och skador, hur tragiska de än är; de skadar också ekonomin. I vissa fall har drabbade länder i Västafrika blivit mindre oroliga... Ett ännu nyare fall av piratkopiering, som inträffade när ett kryssningsfartyg erövrades utanför Somalias kust, tyder på piratkopieringens våld. Beväpnad säkerhetspersonal på kryssningsfartyget bytte eld med piraterna, som flydde.


Även om ingen skadades, var det förmodligen inte vad passagerarna på kryssningsfartyget hade i åtanke när de anmälde sig till semestern till sjöss. Det skulle inte vara förvånande om passagerarna och besättningen på fartyget för alltid var rädda av denna skrämmande upplevelse. Dessa två incidenter visar att piratkopiering idag inte är litteraturens piratkopiering; istället är det ett farligt brott för både förövare och offer. Även om pirater traditionellt sett har varit de älskade karaktärerna i äventyr och barnromaner, roar och underhåller de oss inte längre. Istället begår de brott som resulterar i död och förstörda liv. På grund av detta undrar Vandergrift... Winfield, Nicole. Associated Press.


I denna korta nyhetsartikel beskriver författaren somaliska piraters försök att ta ett italienskt kryssningsfartyg, som fraktade runt passagerare och besättning. Försöket omintetgjordes när kryssningsfartygets säkerhetsvakter sköt mot piraterna. Ingen blev skadad. Han skall ha lika rätt till de färska proviant eller starka sprit som beslagtas när som helst och ska använda dem med nöje såvida inte en brist kan göra det nödvändigt för det allmännas bästa att en nedskärning kan röstas om. ARTIKEL III - Ingen ska spela om pengar, varken med tärningar eller kort. ARTIKEL VI - Ingen pojke eller kvinna får tillåtas bland dem. Om någon man befinns förföra någon av det senare könet och bära henne till havet i förklädnad skall han lida döden.


ARTIKEL VII - Den som ska överge fartyget eller hans kvarter i tid av strid ska straffas med döden eller marooning. ARTIKEL VIII - Ingen får slå någon annan ombord på fartyget, men varje mans gräl ska avslutas på land med svärd eller pistol på detta sätt. På befallningsord från kvartermästaren var varje man tidigare... Verk som citeras Pirate's Life. html Buccaneers, Pirates and Privateers. htm Piratkopiering, då och nu. Music Business MUSIC INDUSTY Mot bakgrund av den nuvarande ekonomiska nedgången kommer sannolikt ingen industri att överleva om den håller fast vid sina gamla affärsmodeller och vägrar att anpassa sig till förändringar.


Förutom ekonomiska problem finns det några andra faktorer som tvingar företag att anta nya och bättre affärsstrategier och kassera gamla eftersom de inte ger positiva resultat. Dessa faktorer inkluderar politiska förhållanden i landet, global ökning av terroristaktiviteter och snabb utveckling av teknik, särskilt Internet. Med amerikanska hushåll och företag som blir kopplade med blixtsnabbt är det bara logiskt att införliva denna teknik i en ny affärsmodell för att få affärsstrategier att ge önskade resultat. Förutom tekniska förändringar måste företagen också fokusera mer på prismodeller. Det har noterats att när konsumentutgifterna krymper är det bara de företag som har en hållbar prismodell som kommer att hålla sig flytande.


Referenser The Music Industry In a spin, The Economist, 27 februari, Frank Rose, The Civil War Inside Sony, WIRED Magazine Issue Nyligen har det skett en ökning av fildelning där innehållet som gör intrång faktiskt lagras på den centrala servern, t.ex. nu nedlagd megauppladdning. Följaktligen finns det en konflikt mellan rättigheterna för innehållsägare och rättigheterna för vanliga användare av internet. Konflikten här är att försök att eliminera webbplatser som möjliggör intrång på nätet också kan eliminera legitim internetaktivitet. Under hösten infördes förslagen SOPA Stop Online Piracy Act och PIPA Protect Intellectual Property Act i U.S.A. Nästan säkert, SOPA- och PIPA-förslagen om att gå efter fildelare går för långt i den andra riktningen när det gäller att kränka enskilda användares yttrandefrihet och överlämna webben ännu mer...


CITERADE VERK Corey, G. et al. Issues and Ethics in the Helping Professions, 8:e upplagan. Cengage Learning, Howard, Alexander. Ranney, Karen. ole of Technology in Corporate and Social sponsibility Insiderhandel. Det insiderhandelsärende som har blivit mest framträdande är det mot aj ajaratnam som drev hedgefund Galleon Group, och åtalades tillsammans med sin medåtalade, Danielle Chiesi, en tidigare konsult hos New Castle Funds, LLC "Insider Trading", ajaratnam var dömd för 14 fall av insiderhandel, vilket gör det här fallet till det största systemet som skapats av en hedgefond "Insider Trading", var ajaratnam en del av en "triangel of trust" som fungerade som en medvetet korrupt affärsmodell där insiderinformation matas igenom nätverk av experter till handlare inom olika företag "Insiderhandel," Referenser Angwin, J.


Den nya guldgruvan: Dina hemligheter. Wall Street Journal. html Ett nät av avgifter för insiderhandel. The New York Times. html Representanten Stearns inför konsumentskyddslagen. Sekretess- och informationssäkerhetslagstiftningsblogg. teknik, modern media har förmågan att absorbera och bli påverkad av kulturer från hela världen. Östvärldens media, såsom i Saudiarabien och nigerianska, har påverkats av västvärlden, särskilt USA:s förenta stater. Marwan Kraidys "Reality Television, Gender, and Authenticity in Saudi Arabia" och Brian Larkins "Degraded Images, Distorted Sounds: Nigerian Video and the Infrastructure of Piracy" handlar om västerniseringen av mellanöstern och afrikanska kulturer som har motverkats av regeringarna i dessa samhällen.


Marwan Kraidy utforskar följderna av en panarabisk dokusåpa kallad Star Academy som sänds i Saudiarabien. I den nationen orsakade programmet avsevärda problem eftersom den politiska grunden på vilken den saudiska regeringen styrs undergrävdes av produktionen. Star Academy var uppenbarligen influerad av västerländsk media, som tv-programmen "Pop Idol" och "The... Citerade verk: Benklar, Y. Wikileaks and the Protect-IP Act: ett nytt offentligt-privat hot mot allmänningen på internet. Daedalus, Journal of the American Academy of Arts and Sciences. Deibert, R. Befrielse vs. kontroll i cyberrymden. Journal of Democracy. Kraidy, M. Reality-tv, kön och autenticitet i Saudiarabien. Journal of Communication.


International Communication Association. Larkin, B. Försämrade bilder, förvrängda ljud: nigeriansk video och piratkopieringens infrastruktur. Offentlig kultur. Duke University Press. Barbary Terror: America's ar against the Pirates of North Africa Under 1800-talet var pirater långt ifrån ett abstrakt hot på internationella hav. Inte heller berodde piratkopiering bara på handlingar från några oseriösa element. Nationerna Algeriet, Marocko, Alger, Tunis och Tripoli använde statligt sponsrad piratkopiering för att tjäna på lösenpengar.


Sjömän som inte löstes ut i ett system av statsunderstödd tvångsarbete. Europeiska nationer hade länge intagit attityden att piratkopiering var oundvikligt, och snarare än att bekämpa den, rationaliserade de att "att betala Barbarys härskare en 'licens' för handel var billigare än att ständigt konvojera fartyg eller attackera Barbarys makter i deras starkt befästa hamnar" Leiner Anmärkningsvärt nog kunde den fortfarande relativt svaga och unga amerikanska nationen under ledning av president James Madison utmana och besegra Barbary-nationerna i piratspelet.


Boken The End of Barbary Terror: America's …. Arbete Citerat Leiner, Frederick. The End of Barbary Terror: America's War against the Pirates of North Africa. New York: Oxford University Press, utan tvekan möjliggör bristerna i processer och teknologier i hela distributionskanalen oetisk delning av digital egendom av konsumenter i första hand. det är som om inkompetensen hos dessa kanalpartners plattformar, antingen från en webbplatssynpunkt med stöd av DM-teknologier eller beroendet av felaktiga, ofta dåligt utformade DM-system, teknologier och tekniker skapar stora möjligheter att ta digital och immateriell egendom och återanvända den olagligt på P2P-sajter som försöker göra all musik jämlik Lysonski, Durvasula, är det som om distributionskanalens mittskikt lämnar dörren öppen tillräckligt bred ur en immateriell egendomssynpunkt för att tillåta individer att selektivt välja vilka låtar, digitala produkter av alla slag, och vilka plattformar de vill återanvända dem på Levin, Dato-on, Manolis, när musikdistributörerna, både i form av traditionella former inklusive musikbutiker som säljer CD-skivor och icke-traditionella...


Referenser Altschuller, S. Hämtar musik det nya förbudet? Vad elever avslöjar genom ett etiskt dilemma. Ethics and Information Technology, 11 1 , Banerjee, a. P2P-kriget: Någon övervakar dina aktiviteter. Computer Networks, 52 6 , Norman E. Digitala rättigheter och fel: immateriella rättigheter i informationsåldern. Business and Society Review, 1 , Ross Dannenberg. Upphovsrättsskydd för digitalt levererad musik: A Global Affair. Romantiken om Scotts piratkopiering med den revolutionära realismen hos Cooper's Pilot Stor konst är inte tänkt att komma från ilska eller en känsla av konkurrens med författare. Men den första stora havssagan Piloten, av den merikanske författaren James Fenmore Cooper, skrevs uttryckligen av ilska, som en reaktion på en romantiserad redogörelse för piratkopiering och sjöliv.


Piraten av skotten Sir Walter Scott var en romantisk redogörelse för varför män tog sig till sjöss, av romantisk förtvivlan, med liten oro för de verkliga skadorna på sjöfartens uppförandekod och säkerhet till följd av piratkopiering på vattnet. Cooper däremot kände till svårigheterna med att bekämpa militära konflikter ur ett navelperspektiv, och såg inte piratkopiering som något som skulle värderas. Istället för en intrig motiverad av kärlek, där havet var en sekundär motiverande kraft, beslutade Cooper att berätta för en... Enligt Robert Neeser, "var det under ett samtal efter middagen som tanken på att skriva en havsromantik först kom till Fennimore Cooper. Bordssamtalet hade vänt på författarskapet till Waverly-romanerna, som i , fortfarande var en fråga om viss osäkerhet, och på dess senaste volym, Piraten, som hade publicerats i december föregående år.


Händelserna i denna berättelse togs fram som ett bevis på författarens grundliga förtrogenhet med havslivet, vem han än var. Men Cooper hävdade att Piraten inte var en sjömans verk, utan en landsmans verk. Hans åhörare kunde inte övertygas av hans argument. Han bestämde sig därför för att övertyga dem genom att skriva "en sjösaga, för att visa", sade han, "vad som kan göras på detta sätt av en sjöman. Cooper hade faktiskt rätt. Sir Walter Scott hämtade inte sin inspiration för Piraten från några händelser han bevittnade till sjöss. Scott drog snarare på sina minnen från en resa till de norra öarna i , som gäst i en kommission som inspekterade Skottlands fyrar.


Han hämtade alltså sina krönikerade händelser från myter han hörde från dem på land, snarare än sina upplevelser på vattnet. Han valde att placera The Pirate på 1600-talet i en avlägsen del av Shetlandsöarna, snarare än på en båt. Piraten av titeln, Basil Mertoun, är nu bekvämt pensionerad. Han vände sig till ett liv i stöld på grund av sin ilska mot sin fru när hon förrådde honom, inte av en önskan att försörja sig. Merton bor som arrendator till Magnus Troil på land, med sin son Mordaunt, som han inte är säker på att ens tillhör honom. Walter Scott Digital Archive är ett Edinburgh University Library, Magnus döttrar Minna och Brenda utgör berättelsens huvudsakliga kärleksintressen, och deras betydelse i handlingen, som när Minna blir förskräckt när Cleveland öppet bekänner för henne att han är en pirat , och Brendas allians med Mordaunt visar också hur romantik snarare än verkligheten i livet till sjöss driver handlingen.


Faktum är att Mordaunts avsaknad av en motsvarande figur i Coopers efterföljande sjösaga belyser hur frågor av stor betydelse för Scott, såsom Mertons oförmåga att försona sig med sin förlorade. Eftersom han var oerfaren i att hantera bomben, besparades platsen från att döda de nästan trehundra individer som fanns ombord. Alla dessa former av attacker som har kommit från ansetts som svaga har väckt stor oro för nationer runt om i världen. Många människor fruktar att det afrikanska landet Somalia möjligen kan användas som en bas för fanatism om en intensiv beslutsamhet inte görs för att hjälpa till att återförena freden i landet.


I nästan två decennier har folket i Somalia inte en verklig central regering som fungerar och det har förekommit många kamper som är mot utmanande klaner som finns inom nationen för att vinna som en regulator av nationen. n , den slamic Courts Union CU satte ut Somalias federala övergångsregering TFG och tog sedan kontrollen över Mogadishu och dess närliggande platser. Under december …. Trots alla dessa ansträngningar som hade gjorts av nationen Etiopien och Afrikanska unionen, gick Somalia fortfarande igenom många utmaningar som hämmade dess förmåga att vara ett land.


Ett av de största hindren för att hålla nationen stabiliserad är terrororganisationen Al-Shabab, som har kompenserat ett uppror som gått emot vad de erkänner som den "västliga obligatoriska" TFG i Somalia.

No comments:

Post a Comment