Tuesday, January 11, 2022

Journalistikuppsatser

Journalistikuppsatser



Du behöver. Undersökande rapportering täcker ett så brett spektrum av ämnen att man måste vara bekväm journalistiska uppsatser en mängd olika ämnen. Biologi Frontani, M. Kommentatorerna har rätt. Dessa avsnitt innehåller riktlinjer för sanningsenlig rapportering, ansvarighet, lyhördhet för specifika ämnen och oberoende.





Journalistikuppsatser efter ämne



Beställ nu. Hem Så fungerar det Priser Bloggrecensioner Uppsatsexempel Beställ nu, journalistiska uppsatser. Uppsatsexempel. Exempel på journalistikuppsatser. Antropologi Städernas antropologi 9. Religionsantropologi Tillämpad antropologi Arkeologi Kulturantropologi Etnografi Evolution och mänskligt ursprung Mat Ursprung Rättsmedicinsk antropologi 8, journalistiska uppsatser. Human Migration Juridisk antropologi Museum Samlingar Manus och tecken Arkitektur och design Arkitekturkritik Arkitektonisk design Arkitektoniska strukturer Arkitektur och urbanism Kinesisk arkitektur Historia och teori Japansk arkitektur 3, journalistiska uppsatser.


Landskapsarkitektur Planering och utveckling Hållbar miljödesign Teknik och praktik 9. Konst och humaniora Konst Historia och teori Konst Praxis Serier och grafiska romaner Dans Modedesign Konst Konst Grafisk design Multimedia Konst Musik Mytologi Journalistikuppsatser Offentlig konst Gatukonst TV Teater Företagsstudier Bokföring Företagsekonomi Företagsekonomi Företagsetik Företagsekonomi Dataanalys och beslutsfattande Human Resource Management Industrialism Information Management Investeringar Ledarskap Management Marknadsföringsverksamhet Organisationsbeteende Kommunikation Affärsstrategi Kommunikation och teknik Journalistikuppsatser i politik Kommunikationsförmåga Kulturell kommunikation Interpersonella relationer Journalistik Juridisk kommunikation Mediestudier Nonverbal kommunikation Ekonomi Tillämpad ekonomi Ekonomisk historia Ekonomisk Journalistikuppsatser Finansiell ekonomi Industriorganisation Internationell ekonomi Arbetsmarknadsekonomi Makroekonomi Mikroekonomi Politisk ekonomi Offentlig ekonomi Engelsk afghansk-amerikansk litteratur Afroamerikansk litteratur Amerikansk litteratur Amerikansk poesi Forntida indisk litteratur 5.


Forntida romersk litteratur Forntida sumerisk litteratur journalistiska uppsatser Australisk litteratur Självbiografi Kanadensisk litteratur Barnlitteratur Kinesisk litteratur Jämförande litteratur





uppsats om transcendentalism



Året som definierade amerikansk journalistik. New York: Routledge, Joseph f. Gul journalistik: punktera myterna, definiera arven. Westport, CT: Praeger, Douglas, George. Tidningens guldålder. Westport, CT: Greenwood, Parallels in Journalism Studies Culture Kapitel 11 av Coleman et al. handlar främst om vikten och metoderna för agendasättning inom massmedia, kommunikation och journalistik. Agendainställning är en uppsättning som bör komma mycket tidigt i produktionsprocessen av media av kritiska skäl. Utan agenda saknar media riktning. Utan en agenda är det nästan omöjligt att bedöma eller utvärdera framgången för ett stycke media.


Det skulle vara ett slöseri med tid och resurser. Enligt detta kapitel började inte fastställandet av agendan i massmedia specifikt eller journalistik. Metoder och forskning om agendasättning i USA började med flera presidentval…. Referenser: Coleman, R. Agenda inställning. Hanitzsch Eds. New York, NY: Routledge. kapitel 11 Cottle, S. Journalistik och globalisering. kapitel 24 Entman, R. Pellicano, L. Art, källor och effekter av nyhetsinramning. kapitel 13 McNair, B. Journalistik och demokrati. kapitel Kommunikationssystem Sätt hjul på projekt Faciliterande deltagande.


Utvecklingsstödskommunikation DSC är ett system som underlättar delning av information om utvecklingsagenda och tillhörande åtgärder Adesida, Syftet med utvecklingsstödskommunikation är att effektivt länka samman intressenterna i en utvecklingsprocess Adesida, Utbudet av intressenter som drar nytta av ett utvecklingsstöd kommunikationssystemet är brett, inklusive planerare, genomförare, givargemenskapen och förmånstagarna av utvecklingen Adesida, God kommunikation är avgörande för effektiv utvecklingsplanering och implementering Adesida, Genom att följa utvecklingskommunikationssystemet kan planerare och genomförare avsevärt förbättra kvaliteten på deras kommunikation, tillhandahålla explicita och tolkbara data inklusive de möjligheter som erbjuds mottagarna att hjälpa till att forma de eventuella utvecklingsresultaten Adesida, Utöver dess inverkan på kvaliteten och...


Referenser Adesida, O. Health Futures, WHO:s Afrikaregion, Harare. htm Kommunikationsplanering för utveckling: ett operativt ramverk. Paris, Frankrike: UNESCO. Hancock, A. php Hancock, A. Kommunikationsplanering Revisited, A. Ed Gold Scholarship Som man kan förvänta sig av det äldsta barnet till två nigerianska invandrare, har jag en ihållande entreprenörsanda och drivkraft att lyckas. Jag gick med i New York Investment Banking Consulting-teamet på FactSet Research Systems i september och blev snabbt befordrad till Senior Consultant och Account Executive. Jag anmälde mig samtidigt till en kvällsstatistikkurs på NYU och gick med i Weichert Realtors som fastighetsmäklare.


Dessa olika åtaganden tvingade mig att lära mig att multitaska och göra prioriteringar. Jag blev kär i fastigheter och skrev in mig på forskarutbildningen på Cornell. Fastighetsprogrammet gav möjligheter att resa till och studera framväxande fastighetsmarknader i Nigeria och Kina. Under den här tiden fick jag titeln andra tvåa i skönhetstävlingen Miss Nigeria in America. Jag använde min plattform för att öka medvetenheten om nigerianska frågor i Amerika. I, jag... Istället följer dock rubriken händelseförloppet eftersom de råkade ge en mer kronologisk översikt av händelsen samtidigt som de bibehöll en bra omvänd pyramidstruktur. Ta till exempel rubriken på nyhetsartikeln i bilaga A: "Iraniskt valuppståndelse testar U.


Och Iran. Därför, den som läser denna rubrik och vet ens det minsta om bakgrunden till U. På samma sätt, när man analyserar rubriken i bilaga B, "Regime Change Brewing in Iran? Rubrikerna kan också användas för att visa den faktiska strategiska uppdelningen av nyhetsartikeln i en enda mening. Detta helt enkelt…. Styckesättning är också en mycket viktig aspekt i språkanvändningen av någon nyhetstroy eftersom det inte bara bryter ner nyhetsartikeln i separata delar utan också gör det möjligt för journalisten att använda övergångsord som under tiden eller dessutom som låter historien ha ett flöde och samtidigt låter journalisten representera olika känslor och betydelsen av fakta genom skillnad i språkanvändning från ett stycke till nästa Ghadessy, Slutsats I tidningen har vi diskuterat hur i modern tid texten till och.


Men på det sätt som den väcker Murrow till liv och hyllar något han gjorde som troligen har glömts bort, gör filmen ett argument för att omdefiniera vad som är en bra politisk film. Eftersom händelserna som skildras så tydligt speglar händelser i vår egen politiska värld och liv, men ändå görs på ett sätt som gripande återskapar en förlorad era av s, får en tittare känslan av att bli "transporterad" på ett sätt som är essensen av bio. Filmens tema väcker en potentiellt provocerande utmaning för vår egen mediebesatthet -- ja, det är lätt att fördöma McCarthy nu, med efterklokskapens visdom, nu när McCarthy har blivit en synonym för grundlöst förtal och Sovjetunionen är nedlagd.


lins in i världar av intressanta människor, rörelser, kulturer och praktiker. Tre filmer, varav två är dokumentärer, visar hur USA:s presidenter betedde sig och var inblandade i skandal. Även om filmerna var effektiva när det gällde att belysa de bedömningsfel som dessa tidigare amerikanska presidenter har, hjälpte det inte publiken som tittade på filmen att förstå varför det gjordes och hur det påverkar landet. med undantag för atergate-skandalen, var mycket av informationen som visades i dessa filmer menad att driva underhållningsvärden mer än något annat.


Tyvärr är det vad nyheterna sakta håller på att bli, något som är tänkt att få betyg. Till skillnad från nyheterna har dokumentärer förmågan att verkligen utveckla karaktär och personlighet i sina ämnen. Det finns en scen i filmen, "Journey's with George" som diskuterar George Bush Jr. En av dem är…. Citerade verk Alla presidentens män. Alan Pakula. Robert Redford. Warner Bros. Downie, Leonard och Robert G. Nyheterna om nyheterna: Amerikansk journalistik i fara. New York: A. Knopf, Resor med George. Alexandra Pelosi. George W. HBO-video, The War Room. Chris Hegedus. George Stephanopoulos. Chris Hegedus, D. Pennebaker, utan tvekan är rådata från ikiLeaks mycket kraftfullare än något annat som kan hittas i traditionella media eller satirnyheter. Publiken här måste också skaffa de verktyg som krävs för att korrekt smälta informationen, eftersom en publik som är van vid okritisk smältning av mainstream media kommer att utmanas av den råa information som presenteras utan spinn och sammanhang.


Orks Citerat: Feldman, L. Nyheten om komedi. Vol 8 4 Ludlow, P. ikiLeaks och hacktivistisk kultur. Nationen. pdf McCue, D. När nyheterna kommer, "The Daily Show" fixar det: exponerar sociala värderingar genom satir. University of Nevada, Las Vegas. Penguin böcker. Reilly, I. Satiriska falska nyheter och femteståndets politik. University of Guelph. Citerade verk: Feldman, L. WikiLeaks och hacktivistisk kultur. När nyheter kommer, fixar "The Daily Show" det: exponerar sociala värderingar genom satir. Kvinnor i mexikansk media Det är alltför lätt att avfärda pressens betydelse eftersom så mycket av den är oviktig.


Det finns oändliga videor av biljakter på lokala nyhetsprogram. Skinheads som kastar stolar mot värdarna för vad som förmodat är nyhetsprogram. Oändliga berättelser om kidnappning av utomjordingar i tabloiderna. Och alltför frekventa suddigheter mellan reklampolicy och redaktionellt innehåll. Men nyheterna är förstås mer än så här. Eller det kan det åtminstone vara. Ingen demokratisk nation kan drivas utan en fri press eftersom inget samhälle kan drivas utan att ge mer makt till vissa människor än till andra. Utan en fri press för att säkerställa att de med betydande mängder makt inte korrumperas av det är att ha vakthundar uppmärksamma på vad de gör.


Det är den roll som pressen fyller, som ombud för folket. De flesta medborgare har... Referenser Gans, H. Bestämma vad som är nyheter. New York: Vintage. Govines, Valeria. Närvaron av webben, som gör att tidskänslig information kan bloggas när den inträffar, plus hotets fruktansvärda natur tippade skalan till förmån för att inte släppa informationen. Det sågs som att inte släppa vissa detaljer om ett offer, för att göra det möjligt för polisen att genomföra en mer effektiv utredning av vad potentiella misstänkta visste eller inte visste.


Man måste dock komma ihåg att tidningens primära intresse är att berätta sanningen, inte att främja ett visst socialt mål, som definierats av en statlig myndighet, oavsett myndighetens mål. I fallet med gisslantagningen stod enskild officers liv på spel. Det skulle dock inte vara etiskt att vägra lämna ut information om behandlingen av intagna på fängelset som ledde till upploppen, även om denna information var inflammatorisk. Fördelarna med att avslöja sådana övergrepp är så stora, när... Verk som citeras "FAQ om kommentarer. 13 december, html "Vad tycker du om The New York Times beslut att undanhålla information om reportern David Rohdes kidnappning? 28 juni, Men när människor upptäckte den ökade effektiviteten av att köpa saker via internet, upplevde tidningar en betydande försäljningsminskning.


Grafen nedan ger information om utvecklingen av tidningsannonser i jämförelse med utvecklingen av Craiglist-intäkter. Även om tidningar fortsätter att dominera branschen, betonar deras kraftiga nedgång i försäljning under de senaste åren det faktum att... Och Copeland, David A. Martin, Shannon E. Och Hansen, Kathleen A. Journals of Record in a Digital Age: From Hot Type to Hot Link Westport, CT: Praeger Publishers, Detta återspeglas också i uppfattningen att det är mycket skillnad mellan en gymnasieskola och en nybörjare på college. när det gäller studentjournalistikens värld, U. Även hovrätten har anslutit sig till denna uppfattning. Detta återspeglas i campustidningsstölden som inte ägde rum förrän i början av s.


Detta är nu en vanlig källa till problem för högskolestudentmedia. Trender inom College Media Samtidigt har detta inte återspeglas i kvaliteten på collegetidningen, och några av dem är av utmärkt kvalitet. Låt oss titta på några collegetidningar för detta ändamål. En av dem, nämligen Boston College Chronicle har arbetat med den nyligen avslutade påvliga konklaven och även försökt informera publiken om vad världen kan hoppas från den nye påven. Visst denna information när de dyker upp i en collegetidning... Referenser Censur av högskolestudenttidningar. Administrativ censur av College Press. Åtkom den 28 april, CSU, Northridge Newspaper Silenced. Åtkom den 28 april, Davisson, John. GSEU Strikers återvänder till klassrummet.


Hämtad från www. Recension av Eagle and the Controversy of Accessed den 28 april, Multisource Comparison: British vs. Amerikanska tidningar och journalistiska stilar Den populära stereotypen att "britterna" är mer lärda, vältalade och intelligenta än amerikaner kvarstår, vilket kan ses i tendensen att ge en brittisk accent till alla karaktärer som är avsedda att uppfattas som kalla, distanserad och intellektuell i amerikanska sitcoms. I tidningsvärlden fördunstar dock sådana stereotyper. Britterna har några av de mest lästa tidningarna i världen. Det är dock ofta amerikanska tidningar som New York Times som anses vara de överlägsna tidningarna av rekord, till och med mer än London Times i de flesta brittiska journalisters ögon. Trots homogeniseringen av nyheterna på grund av genomträngningen av onlinemediekulturen fortsätter brittiska och amerikanska tidningar att ha distinkt olika karaktärer.


I Storbritannien förväntas tidningar vara mycket mer partiska och mycket mindre noggrant faktagranskade än sina amerikanska motsvarigheter. Verk som citeras "American vs. brittiska tidningar. html "Brittiska vs. Amerikansk journalistik. Media in America as the Fourth Estate: From Watergate to the Present Under tiden förändrades medias roll från att bara rapportera nyheter till att avslöja allvarliga politiska skandaler Waisbord, medias roll under Watergate sågs som den spegel som speglade mest som journalistik kunde erbjuda demokratin: att hålla makter ansvariga för sina handlingar. Detta blev en trend i amerikanska medier och journalistiken hade hög trovärdighet under åren som följde, och en stor ökning av inskrivningen till journalistskolan följde.


Men under åren och åren försvann denna trend. Undersökande journalistik frodas inte längre på amerikanska nyheter. Medan tonen i pressen var självkomponerande under åren efter Watergate, ses den amerikanska journalistikens tillstånd för närvarande i ett mindre positivt ljus. För eliten välkomnas skiftet inom journalistiken. Till exempel, enligt John Dean, en amerikansk journalist,... Bibliografi Altbach, Philip. Internationell bokutgivning, och Encyclopedia. Fitzroy Dearborn. Bagdikian, Ben. Mediemonopolet. Beacon Press. Barton, C. Franklin, Jay B. Det första tillägget och det fjärde ståndet: lagen om massmedia, 6:e upplagan. Foundation Press. Coronel, Sheila.


31 juli, Undersökande rapportering: Medias roll i att avslöja korruption. Sydostasiatisk pressallians. Han föreslår "en Media and Democracy Act, en omnibusproposition som kan vara ett sätt att visa hur alla dessa frågor hänger ihop", men han ger inga detaljer om vad som faktiskt kan inkluderas i denna allomfattande hypotetiska del. lagstiftning sid. Snarare hävdar han helt enkelt att denna potentiella lagstiftning som, om den faktiskt inkluderade regler för att effektivt bekämpa problemen med amerikansk journalistik, nästan säkert aldrig skulle ha passerat när han skrev och fortfarande skulle vara extremt osannolik nu, kan magiskt "skapa en enkel att marknadsföra och förklara ett paket med förslag som kan skapa en koalition med många intressenter och...


Bibliografi Kognitiv kompressionseffekt. I danska Ed. Toronto: University of Toronto Press. Frontani, M. Inbäddade: Massbedrägerivapen – hur media misslyckades med att täcka kriget mot Irak. Journalism History, 30 2 , Gaither, T. Reklamens krig mot terrorismen: The story of the U. delstatsdepartementets initiativ för gemensamma värderingar. Journalism and Mass Communication Quarterly, 84 4 , Goodman, A. Statisk: Regeringens lögnare, mediahejaklacksledare och människorna som slår tillbaka. New York: Hyperion. Mass Comm Final Ett tema som är konstant genom hela studiet av samtida masskommunikation är den funktion som masskommunikationen har i den demokratiska politiska processen.


Även om de nuvarande begreppen "media" eller "masskommunikation" skulle ha varit okända vid tidpunkten för Bill of Rights, är det inte desto mindre tydligt att det första tilläggets garanti för pressfrihet i huvudsak lagfäster uppfattningen att en informerade och intellektuellt engagerade väljare är avgörande för det amerikanska politiska systemets hälsa. Och definitivt författarna till U. Konstitutionen var bekant med uppfattningen att en tydlig motiverad argumentation som kunde nå en bred majoritet av medborgarna var nödvändig för det politiska system de föreställde sig: det skulle inte finnas ett U. Konstitution om det inte hade funnits Thomas Paines "Sunt förnuft", en brett reproducerad broschyr som beskriver det grundläggande argumentet för amerikansk självständighet. Men på olika sätt... Verk citerade Baym, "The Daily Show and Political Journalism" McChesney, "Policing the Unthinkable", "Response to Compaine" Compaine, "Myths of Encroaching Global Media Ownership", "Response to McChesney" Koch, "Cyber ​​Citizen or Cyborg Citizen".


teknik som internet har en negativ inverkan på nyhetsbranschen och hur den går ner. Denna artikel fortsätter med att överväga hur modern teknik har påverkat nyhetsbranschen och på vilket sätt och vad som sägs om denna nedgång i nyheterna av journalister, nyhetsföretag genom att undersöka befintlig litteratur om journalister och hur de arbetar med ny teknik, bloggande, twitter och sådan typ av teknik. Fördelarna och nackdelarna med att använda sådan teknik undersöks också. Tidningen utforskar också hur nyhetsbranschen tjänar pengar på teknik samt hur tekniken kan göra dem i konkurs. Deras åsikter är sorterade i denna tidning. Statistik om nedgången i nyhetsbranschen presenteras också, liksom de möjliga långsiktiga effekterna av teknikanvändning på nyhetsbranschen.


Sammanhang Denna uppsats är skriven i sammanhanget... Arbeten citerade Berte, Katrien, DeBens, Elsa, "Tidningar satsar på reklam: utmaningar och möjligheter i en föränderlig mediemiljö," Journalism Studies, Vol. Elizabeth "The future of journalism in the digital environment," Journalism, Vol. June Currah, Andrew "Vad händer med våra nyheter. Han är äcklad över att nyhetschefer som styr vad som borde tas upp är mindre intresserade av "vad som händer i Afghanistan" men mer intresserade av "Michael Jackson och Laci Peterson" Fenton, p. hatten är ursäkterna som TV-chefer, redaktörer och producenter ger för att fokusera på skandal, sexuella försök och pinsamma situationer för kändisar? Fenton hävdar att dessa "nyheternas portvakter" kommer att berätta för alla som lyssnar att "den genomsnittliga [tittaren] helt enkelt inte kan ta till sig så mycket hårda nyheter, särskilt om händelser utomlands".


CBS-veteranen insisterar på att mediernas maktmäklare tror att "amerikaner är för brett underinformerade för att smälta klumpar av information som verkar motsäga vad de vet om världen" p. Det verkar vara en mycket nedlåtande, elitistisk attityd från TV-industrins sida i synnerhet. Fenton sid. Verk som citeras Dorfman, Lori, Woodruff, Katie, Chavez, Vivian och Wallack, Lawrence. Downie, Leonard och Schudson, Michael. Mitchelstein, E. och Boczkowski, P. Mellan tradition och förändring: genomgång av nyare forskning om nyhetsproduktion online.


Journalism, vol. pdf Artikeln överväger fyra aspekter av förändring av grundläggande journalistiska metoder för att förklara det nuvarande fenomenet med praxis för nyhetsinsamling över Internet. Dessa inkluderar modifieringar i redaktionellt arbetsflöde, förändringar i praxis för nyhetsinsamling, acceleration av tidsmässiga mönster för innehållsproduktion och konvergensen av print, broadcast och onlineverksamhet. Detta har dramatiskt förändrat journalistikens ansikte och skapat fenomenet "användaren som innehållsproducent". De nya mediernas flytande natur bör undersökas ytterligare för att komma till en slutlig slutsats om dess verkliga bidrag till media. Johnson, T. och Wong, W. Varje blogg har sin dag" Politiskt intresserade Internetanvändares uppfattningar om bloggens trovärdighet.


Och intressant dimension kommer in på bloggen med hjälp av offentlighet när politik blir det centrala fenomenet av intresse. Förutom den ökade förekomsten av onlinefenomen, finner författarna att de med politiska intressen tenderar att lita mer på andra likasinnade individer som använder sig av onlineplattformen för att förespråka sina åsikter. En onlineundersökning används för att fastställa nivån av upplevd trovärdighet för bloggar på den politiska arenan. En möjlig orsak till denna uppfattning om trovärdighet är den ensidiga ställningen hos politisk blogganvändning; där en syn i allmänhet gynnas framför en annan.


Deuze, M. Deltagande, sanering, Bricolage: Att överväga huvudkomponenterna i en digital kultur. Indiana University. Analysen bygger på två nyckelantaganden: att alla aspekter av det dagliga livet i industrialiserade samhällen påverkas av datoriseringar; och att samtida sociala förändringar i hög grad påverkas av globalisering, postnationalism och individualisering. Som sådan har det visat sig att utvecklingen av de digitala medierna i hög grad påverkas av ett nytt värdesystem i en kultur som alltmer har blivit definierad av dess användning av och närvaro i onlinemedia. Media i Amerika [ Amerikansk media är genomgående i nästan alla aspekter av samhället idag. Tidningar, tidskrifter, webbkällor online, tv, radio och film skapar alla en känsla av gemensamhet och ofta en känsla av hur man beter sig, tänker och reagerar på sociala och samhälleliga situationer.


Idag litar amerikaner på en mängd olika medier för de flesta av sina nyheter, information och värderingar, oavsett om de vet det eller inte. Även om detta kan verka som en ny händelse, har experter och forskare sett denna trend i mediainflytande i årtionden. Två experter noterar: "För ett halvt sekel sedan noterade Lippmann också nyhetsmediernas roll i att definiera vår värld, inte bara politikens värld under och mellan valen, utan nästan hela vår värld bortom omedelbara personliga och familjerelaterade angelägenheter" Bryant och Zillmann, sid. Därför har media... Referenser Arant, M. Offentlig journalistik och traditionell journalistik: En förändring i värderingar? Journal of mass media ethics, 13 4 , Brown, A. Ekonomi, public service och sociala värderingar.


Journal of media Economics, 9 1 , Coleman, A. Journal of Mass Media Ethics, 15 1 , Gomez, D. Sex, jämnåriga, media - och familjevärderingar: NEA:s hälsoinformationsnätverk kan vi prata? NEA idag, 19, Karriärprofil: Undersökande reporter Oavsett om det var att läsa min yngre systers dagbok eller spionera på mina galna grannar som jag var övertygad om var yxmord, har jag alltid haft ett naturligt kall för att vara en letare. Utöver mina voyeuristiska sätt är jag också intresserad av aktuella händelser och politik. Som ett resultat av dessa intressen är jag intresserad av en karriär som undersökande reporter. Jag intervjuade Jilda Unruh, en Emmy-vinnande undersökande reporter på PLG Channel 10 i Miami, FL, för lite insiderinformation om hennes arbetsområde.


När det gäller förberedelser för fältet, sa hon, "En solid, mångsidig utbildning är viktigare än någon speciell huvudämne. Undersökande rapportering täcker ett så brett spektrum av ämnen att man måste vara bekväm i en mängd olika ämnen. Unruh ägnade sig inte åt journalistik, men sa att skriv- och faktakunskaperna som lärs ut i de flesta grundutbildningsprogram... Verk som citeras "Karriärprofil: Journalistik. Muckrakers Som yrke har muckraking fått ett dåligt rykte ända sedan president Teddy Roosevelt jämförde vissa journalister med den besatta pojken i Pilgrim's Progress. I det här talet liknade Roosevelt många journalister på sin tid vid mannen som stod i ösregn, höll sitt trädgårdsredskap och med blicken riktad nedåt Kiee Men dessa journalisters "muckraking"-tekniker har belyst många frågor och metoder som måste åtgärdas.


Dessa avslöjanden om korruption och orättvisa metoder har lett till offentliga protester och har stimulerat social förändring. När allt kommer omkring skulle den omvända uppfattningen måla ut muckraking som ett yrke som en forsknings- och avslöjandebaserad process som utmanar status quo. En persons muckraker är sedan en annans korsfarande journalist. Denna artikel tittar på historiska och moderna exempel på hur muckraking har stimulerat viktiga sociala förändringar i amerikansk historia. Den senare delen av tidningen... Verk som citeras Ehrenreich, Barbara. Nickel och Dimed: On Not Getting By in America. New York: Metropolitan Books.


Goldberg, Jonas. Jensen, Carl. Stories That Changed America: Muckrakers of the 20th Century. New York: Seven Stories Press. Pseudo-händelse I den vetenskapliga litteraturen är det svårt att hitta ett användbart koncept för nyhetsvurmen. I Media Matters använder John Fiske ordet "mediahändelse". Den här typen av händelser har sin egen verklighet och sina egna mönster. En mediahändelse är alltså inte bara en representation av vad som hände, utan den har sin egen verklighet, som samlar in i sig verkligheten av händelsen som kanske eller inte kan ha föregått den.


Denna typ av "hyperreality" gäller alla former av kommunikation. Enligt en artikel i "Wired Magazine"... Bibliografi 1. Daniel J. Boorstin, The Image: A Guide to Pseudo-Events in America, Harper Colofon Books-utgåvan. Rothenberg, R. Bye-Bye The Nets precisionsansvar kommer att döda inte bara traditionell reklam, utan dess parasit, Big Media. Wired Magazine. John Fiske. Media är viktiga. BLS-profil Författaren till denna rapport har blivit ombedd att skriva en kort uppsats om en karriär vald från journalistikområdet. Frågorna som kommer att besvaras inkluderar varför karriären intresserar författaren till denna rapport, vilken utbildning jobbet kräver, vilka färdigheter som krävs för att utföra jobbet, vilka fördelar finns inom karriären, vilka nackdelar finns inom karriären, var kommer en person måste leva för att ha ett sådant jobb, vilka faror om några finns för jobbet, vilken typ av lön finns det för karriären och vad jobbutsikterna är för karriären.


Medan branschen börjar avta finns det möjligheter för människor med rätt talang och motivation, och kanske utseende. Frågor besvarade Karriärpositionen som valts ut för denna rapport valdes eftersom det är den mest synliga och framstående positionen inom journalistikområdet. Det är…. Referenser BLS. Reportrar, korrespondenter och nyhetsanalytiker: Occupational Outlook Handbook:: U. Nyhetsstationer har strikta regler för etiken kring monetär kompensation för berättelser, dvs. Det är dock inte tillåtet , och detta är troligen ett försök att stärka den lokala försäljningen genom att lyfta fram vissa lokala företag. Detta ger också ett sätt för nyhetsorganisationer i Denver att förbli anslutna – och verka anslutna – till samhället.


Internetreklam har hittat ett ganska stabilt mönster, och de tv-stationer som har nyhetswebbplatser har använt samma typer av banners, men ofta i mer dämpade toner, som finns på de flesta kommersiella webbplatser. Vad är den förväntade tillväxten för nyhetssändningsbranschen under de kommande åren i Denver? Tyvärr verkar tillväxtfiender inte särskilt troliga inom området för tv-nyhetssändningar i Denver-området under en tid. Även om man antar att de ekonomiska problemen upphör inom nästa år är sändningsindustrin i Denver-området i stort sett mättad.


Fast där…. Referenser "Denver Colorado Local News Media. Åtkomst 30 juni människor internet mobila medier ändra sätt skapade nyheter tagit emot? Hur ändra maktrelationer traditionella nyhetsorganisationer "publik"? hatt fördelar nackdelar utveckling? Internets effekt på nyhetsbranschen Internet är ansvarigt för att ha revolutionerat praktiskt taget alla domäner, med tanke på att fler och fler individer kommer för att bryta sig loss från konventionella och omfamna internet. Särskilt media och nyhetsenheter har drabbats hårt som ett resultat av att internet har upplevt framsteg de senaste åren. Det är mycket viktigt för den som vill lyckas i det nutida samhället att vara bekant med internet, eftersom de flesta av dagens affärer sker på internet.


Människor i nuet är benägna att surfa på internet när de vill kolla in de senaste nyheterna, eftersom det ger dem möjlighet att välja exakt de nyheter som de är intresserade av, utan att de ska se en hel... Citerade verk: Allan, Stuart, Online News: Journalism and the Internet Maidenhead, England: Open University Press, Lee, Angela M. pdf MacDonald, Randall M. Media och ärlighet i media [ Cookes berättelse visar pressen många journalister möter och varför läsare inte alltid ska tro på allt de läser i tidningar och tidskrifter. Janet Cooke föddes i , och lite är känt om hennes verkliga bakgrund eller utbildning. Hon påstod sig ha tagit examen från Vassar College och gått på Sorbonne i Paris, men det var båda påhitt, hennes enda examen kom från University of Toledo i Ohio.


I hon förenade personalen av Washingtonposten såsom en reporter för avsnittet ”Veckotidningar”. I september publicerade Posten en av hennes berättelser, "Jimmys värld. Cooke avgick från posten i , och gifte sig med en advokat. De bodde kort i Paris, men... Referenser Dutka, Elaine. Min sändningskarriär började tidigt, när jag ankrade för vår gymnasieskolas Hawk News Network HNN. Det var då jag med säkerhet insåg vad jag ville göra för resten av mitt liv: att stå till tjänst för alla människor och lämna ett arv genom effektiv kommunikation och journalistik. En plan för att bedriva sändningsjournalistik genom att ta rigorösa kurser som direkt hänför sig till mitt intresseområde. Jag tänker också tänja på mina gränser och ta mig utanför min komfortzon genom att ta utmanande kurser inom orelaterade områden, områden som kan exponera och därför stärka mina svagheter.


Ett annat sätt jag avser att utöva mina akademiska intressen är genom klubbar, organisationer och andra fritidsaktiviteter som relaterar till sändningsjournalistik. Precis som jag blev aktivt involverad i studentdrivna tv-stationer på gymnasiet och college, kommer jag också att engagera mig djupt med sådana resurser på USC CHRISTINE: DU KAN... Dödläge till kris" och "han kejserliga republiken. Volym II. New York: McGraw-Hill. Vilka var de stora sociala frågorna som skapade djupa splittringar i det amerikanska livet på s och s?


Diskutera fackföreningar för arbetare och det missnöje som bönderna känner? Politisk korruption, USA:s alltmer markanta övergång från ett agrariskt till ett industrisamhälle och tullfrågorna kring försäljning av amerikanska varor utomlands, var alla viktiga frågor som tjänade till att splittra den amerikanska nationen under senare hälften av artonhundratalet. uppkomsten av agrariskt missnöje manifesterades i den vokala Granger Movement, formuleringen Farmers' Alliances och den populistiska rörelsen som svepte över den amerikanska mellanvästern. Även om jordbrukets missnöje minskade, efter , ursprunget, syftena och effektiviteten av Interstate Commerce ... Förenta staternas intagande av territorier var knappast motiverat enligt normer för vare sig moralisk eller formell internationell lag, då eller nu.


Men annekteringen av "febern" under det sena talet gynnade helt klart politiker som ville skapa en större känsla av sammanhållen enhet i ett alltmer splittrat Amerika, ett Amerika kännetecknat av stridande politiska och geografiska intressen och högre nivåer av ekonomisk stratifiering. När du tittar på hur media hanterade det spanska amerikanska kriget, reflektera över hur media idag hanterar både inrikes- och utrikesfrågor. Vad är deras agenda när de rapporterar? Har de hanterat Afghanistan och Irak på ett liknande sätt som pressen rapporterade förlisningen av slagskeppet Maine? Är media pålitlig ? Vänligen var mer specifik i denna fråga.


Mediernas agenda i , liksom under det spansk-amerikanska kriget, är alltid att skapa intresse för nyheter och att sälja konsumtion av tidningar, kabelprenumerationer och reklam. Allmänheten har dock fler medier som den kan använda och är mer "kunnig" när det gäller mediabias och felaktig framställning. Dessutom är media i sig mer självkritiska, efter att ha insett att politiker kan förvränga dagens händelser för personliga ändamål. Media verkade visa en känsla av "förräderi" mot sanningen och tillit till relationen mellan press och professionella politiker, på det sätt som hotet om massförstörelsevapen användes för att rättfärdiga kriget i Irak, som de sätt som den vita House vacklade över sin kunskap om terrorhotnivån innan. Denna mening var inte uppenbar i den härliga trumpetandet av U.


rättvisa under förlisningen av Maine. Ändå har inhemsk nyhetsbevakning ofta samma sensationella ton, särskilt i brottsrapportering, som var vanligt för åldrar tidigare. Journalister, deras terminologi och terrorism I en tid av terrorism och i en tid av internet kommer journalister under mer och mer intensiv granskning och uppmanas alltmer att agera mer lyhört för den makt de har och den makt som de kan utöva när den kommer till att rapportera aktuella händelser -- särskilt de som är relaterade till terrorism. Som vissa forskare har belyst, är journalister verkligen skiljemän av retorik, och sådana som har begränsad framgång: "Bevis på skiljeförfarande ses i jämförelser mellan hur mediapersonal beskriver terroristhändelser och deras förövare och hur regeringstjänstemän gör liknande beskrivningar.


Journalister fungerar som skapare av retorik när de rapporterar terroristhändelser. Den retoriska traditionen som används avgör retorikens natur. Formatens roll, presentationskonventionerna som används för att paketera information och bestämma betydelsen och informationen som nyhetspaket bär, är också viktiga" Picard Referenser Ahramonline. Egyptens polis attackerar Muslimska brödraskapets sit-ins i Kairo. Hämtad från ahramonline. aspx Ahramonline. Hämtad från Ahramonline:. Glassers, Awads och Kims studie analyserar hur fyra tidningar har skrivit från olika synvinklar om samma händelse. Två av tidningarna har skrivit professionellt, utan att försöka påverka läsarna på något sätt.


Däremot har de två andra tidningarna skrivit för att allmänheten ska få en felaktig uppfattning om händelsen. Precis som i det aktuella fallet är det normalt att medietjänster inifrån ett lokalsamhälle skriver annorlunda än större, mer specialiserade medietjänster. Journalisterna från de två tidningarna som har förvrängt verkligheten och har skrivit artiklarna ur sina egna synvinklar tillhör den gemenskap som är inblandad i den diskuterade händelsen. Respektive journalister har förvandlat en vanlig konflikt mellan tjänstemännen och deras samhälle om byggandet av en galleria till ett rop på hjälp från ett samhälle som förmodligen har diskriminerats i flera år. Det spelar ingen roll om... Citerade verk: Glasser, T. Mångkulturens påståenden och journalistikens löfte om mångfald.


Journal of Communication, Strax därefter började hon arbeta med CNN-kanalen för att hantera deras kontor i Washington. Under de kommande sju åren var Couric engagerad med CNN-byråer över hela landet som en producent och även som en on-air reporter. Hon återvände till Washington för att ta ett jobb som reporter på en NBC-ansluten station. Hon steg från sina led för att inneha nummer två positionen som reporter vid Pentagon för Washington-byrån för NBC News. Nyhetsmediernas utveckling har presenterat en intressant berättelse att berättas under de senaste hundra åren, och förändringarna har blivit rikligare under de senaste två decennierna med tillkomsten av ny teknik och sätt att rapportera.


Att få nyheter och specialintressen till den amerikanska allmänheten har alltid […]. När Frederick S. Deras teorier har blivit allmänt accepterade och använts av mediaforskare. Men deras teorier förekommer i vissa avseenden […]. Inledning Media är en vanlig aspekt av den moderna världen. Det avsedda syftet är att nå och adressera en stor publik eller målgrupp. Den första mediekällan var tryckta medier som bestod av böcker och tidningar, men för närvarande omfattar media olika aspekter, inklusive tv, filmer, radio och internet. Journalister runt om i världen riskerar sina liv för att berätta andras historier.


Vi får höra nyheterna om dem som har dött till följd av deras tapperhet och hängivenhet för sina jobb. Varför offras människoliv? Varför då? Vissa håller inte med om detta offer, andra berömmer tapperheten och andra är […]. Journalistik i den moderna världen är en av de primära metoderna som är avgörande för folkets gemensamma kunskap. Journalister över hela världen försöker hårt rapportera och avslöja sanningen i mystiska fall, vare sig det är politiska, sociala, ekonomiska eller miljömässiga. De svårigheter och svårigheter som journalisterna möter i processen […].


I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet uppstod en ny typ av nyheter skapade för att öka tidningsvinsten: gul journalistik. Gul journalistik, nyheter utformade för att få läsare med deras känslor med hjälp av överdrivna eller tabloidiserade berättelser. En av regeringens roller är att de tre grenarna kontrollerar och balanserar varandra. Detta arbetar för att förhindra korruption i regeringen och förhindra att en gren blir mäktigare än de andra grenarna. Regeringen är inte den enda som kan kontrollera sig själv, och journalistiken spelar en stor roll […].


Journalister är sanningens väktare. Vi har en skyldighet att genomföra en ärlig, opartisk och informerad analys av information och sedan presentera fakta. Detta kommer att leda läsaren till sanningen. Jag hävdar att denna obevekliga strävan efter sanningen gör journalistiken till den fjärde grenen av en demokratisk regering. Genom att tillhandahålla […]. Gul journalistik var en av många faktorer som hjälpte till att driva Spanien och USA in i krig på Kuba. Gul journalistik är journalistik som bygger på sensationsförmåga och grov överdrift. Yellow Journalism har pågått i mer än ett sekel, det började från början när New York-pressen täckte det sjunkande […].


Fotojournalistikens ankomst skapade många nya möjligheter för fotografer eftersom dessa individer nu kunde resa praktiskt taget var som helst för att dokumentera föremål och sociala evenemang. Detta nya medium dök upp i mitten av 1800-talet [1] på grund av teknikens framsteg. Fotografen kunde nu bära och ha kamerautrustning snabbare. Fotojournalistik öppnade […]. Det har medfört en ljus framtid, stort hopp och förväntningar i Afrika. Det var en tid då många afrikanska länder fick sitt oberoende från kolonialmakter. Det var en period då kolonialismens mörka tidsålder totalt kollapsade och en ny tid av härlig ekonomisk tillväxt och intellektuell frigörelse startade Odhiambo,

No comments:

Post a Comment